U CENTRU PORTANOVA

Cinestar u Osijeku otvara najveće kino u regiji

07.03.2011 u 19:02

Bionic
Reading

Od 24. ožujka devet novih digitalnih dvorana spremno dočekuje posjetitelje u Osijeku

CineStar Osijek, najveće kino u slavonsko-baranjskoj regiji svojih devet digitalnih dvorana otvara u osječkom centru Portanova 24. ožujka.

To je sedmi muiltipleks koji tvrtka Blitz-CineStar otvara u Hrvatskoj, a prvi na području istočne Hrvatske. Svih devet dvorana je u potpunosti digitalizirano, a čak pet je opremljeno tehnologijom Real D 3D. Pored za CineStar uobičajenih vrhunskih tehnoloških standarda i potpune komocije posjetitelja, CineStar Osijek donosi i neke apsolutne novosti za ovaj dio Europe, što je postalo tradicija kod otvaranja svakog novog multipleksa CineStar u Hrvatskoj.

U Osijeku tako dobivamo prvu dvoranu Extreme u kojoj je već instalirano najveće filmsko platno u Osijeku dimenzija 110 m², na koje će se slika projicirati iz najmodernijeg projektora Barco DP2K-32B koji je zaslužio mjesto u 'Guinnessovoj knjizi rekorda' kao najsvjetliji kino projektor na svijetu. Druga novost su specijalno dizajnirana VIP sjedala koja se nalaze u zadnja dva reda svake dvorane. VIP sjedala su većih dimenzija, izvedena su u koži i osim mjesta za odlaganje pića imaju i mali stolić. U multiplesku Osijek nalazit će se ukupno 172 VIP sjedala.