EKSPANZIJA KINA

Cinestar se širi i na Split

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.02.2011 11:20
  • Objavljeno 09.02.2011 u 10:12
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tvrtka Blitz-CineStar preuzela je prostor kina Broadway u sklopu splitskog centra Joker, u kojem će se 1. ožujka otvoriti multipleks CineStar

U prostor i opremu kina će biti uloženo ukupno sedam milijuna kuna, uz kompletnu digitalizaciju tijekom veljače, čime će Split već od 1. ožujka dobiti prvo u potpunosti digitalizirano kino u Hrvatskoj i regiji. Od ukupno pet dvorana, čak četiri će biti opremljene i tehnologijom RealD 3D. U narednim mjesecima će se cijela unutrašnjost kina u najvećoj mogućoj mjeri približiti CineStarovim standardima. Ukupni kapacitet kina je 700 sjedala.

Multipleks CineStar smješten u sklopu centra Joker bit će opremljen prema najsuvremenijim standardima koji uključuju wall to wall platna i apsolutno najbolju svjetsku audiovizualnu tehnologiju, digitalne projektore Barco, servere Doremi i tehnologiju RealD 3D.

Splitski CineStar će svim posjetiteljima nuditi svoje poznate usluge: tri sata besplatnog parkinga, bonus kartice Stars Club 2X koje omogućuju online kupnju ulaznica i ispis istih kod kuće, najsuvremenije naočale RealD 3D, filmske matineje, svečane premijere i ono najvažnije - preko 150 najnovijih filmskih hitova godišnje.

Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa u Hrvatskoj nakon splitskog otvoriti još pet kina. Prvo će već 22. ožujka vrata za gledatelje otvoriti multipleks u Osijeku, u sklopu Portanova centra (devet dvorana s 1300 sjedala), zatim se 14. travnja u sklopu Arena centra otvara treći zagrebački CineStar (10 dvorana uključujući IMAX i Gold Class sa 1712 sjedala). Sredinom godine otvorit će se još dva multipleksa CineStar, u Lumini centru u Varaždinu (šest dvorana s 800 sjedala), te u kompleksu Dvori Lapad u Dubroviku (tri dvorane, 600 sjedala). Tijekom 2012. otvorit će se i multipleks u Slavonskom Brodu u Colosseum centru (četiri dvorane, 520 sjedala).

Uz postojeće, CineStar Zagreb (13 dvorana s 2940 sjedala), CineStar Novi Zagreb (devet dvorana s 1927 sjedala), CineStar Rijeka (osam dvorana s 1868 sjedala), CineStar Zadar (šest dvorana s 980 sjedala) i CineStar Šibenik (pet dvorana s 592 sjedala), svi planirani multipleksi činit će nacionalni CineStarov lanac od ukupno 11 multipleksa sa 78 dvorana koje sadrže preko 14.000 sjedala.

Prvi multipleks otvoren je u Zagrebu 2003. godine, a slijedili su multipleksi u Novom Zagrebu i Rijeci 2007, u Zadru 2008. i u Šibeniku 2010. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi