POTVRDILI DOLAZAK

Chemical Brothers, Mika i Röyksopp na Exitu

22.02.2010 u 17:20

Bionic
Reading

The Chemical Brothers, Mika i Röyksopp potvrdili su svoj nastup na glavnoj pozornici Exit festivala koji će se održati od 8. do 11. srpnja 2010. Osim njih, Dance Arena ugostit će brojne druge zvijezde elektronske glazbe, a svoje nastupe su potvrdili Crookers, Boys Noize, Erol Alkan, Ida Engberg, SebastiAn, Busy P i DJ Mehdi

Novo desetljeće festivala Exit svakako će obilježiti majstori nezaboravnih partyja - The Chemical Brothers. Pioniri big beat zvuka, ljudi koji su imali najbrojniju publiku na najvećem svjetskom festivalu - Glastonbury, dvojac čiji su imperativ od samog početka upravo nastupi uživo, dolaze konačno i na Exit. Nakon skoro dvadeset godina i šest albuma, Chemical Brothers jedno su od najvažnijih imena svjetske dance scene, podjednako uspješni i traženi u Europi i u Sjedinjenim Državama.

Norveški duo Röyksopp na Exit donosi svoj zavodljivi i melodičan elektronski zvuk. Dok se natječu za najbolji spot godine ('The Girl And The Robot'), za nagradu Spellemannprisen (norveški Grammy), ovaj nezaustavljivi duo snima novi album koji bi, kako je najavljeno, trebali objaviti tijekom ove godine. Röyksopp trenutačno vlada svojim hitom 'This Must Be It'.

Mika za svoju glazbu kaže da se lako može definirati, da njezini osnovni principi jesu radost i moć i da ne prati modu i konvencije, na taj način podsjećajući nas na staru i skoro zaboravljenu poruku popa: individualnost. I on ovome zaista ostaje vjeran. Uz svoja dva studijska albuma i brojne nagrade koje je pokupio, tek od 2007. godine, Mika je pokazao da treba gajiti slobodu da budemo slobodni. Bez tabua, konvencija, s glazbenim obrazovanjem koje ga podržava u njegovoj kreativnosti. Mika na Exit donosi pravu šarenu vizualnu i glazbenu oluju.

Dance Arena ove godine će ugostiti talijanski duo koji sada vlada plesnom glazbom, Crookers, a svoj nastup na Exitu potvrdili su i Boys Noize, Erol Alkan, Ida Engberg, kao i imena Ed Banger etikete SebastiAn, Busy P i DJ Mehdi.
Na Dance Arenu dolazi kum techno zvuka Ricardo Villalobos, kreativni i zarazni Moderat, kao i nastup koji povodom 15 godina produkcijske kuće Ovum sprema Josh Wink.

Svoje nastupe na Exitu već su potvrdili elektro pop i rock sastavi Crystal Castles i Does It Offend You, Yeah?.
Duo iz Toronta, Crystal Castles, koji čine Ethan Kath i Alice Glass, preokrenuo je electro-pop scenu, svojom beskompromisnim i intenzivnim zvukom, a publika će ih kod nas prvi put vidjeti na glavnoj pozornici Exita.

Bend koji spada u najinteresantnije predstavnike novog vala britanskog electro rock zvuka i čiji stil mnogi uspoređuju s The Killersima, Daft Punkom ili Justiceom, Does It Offend You, Yeah? nastupit će na Fusion stageu na jedanaestom festivalu Exit.

Exit će se jedanaesti put, od 8. do 11. srpnja održati na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi pored Dunava u Novom Sadu, dovodeći neke od najpoznatijih glazbenika na planetu, ali i posjetitelje sa svih kontinenata. Poznat po svojoj nevjerojatnoj atmosferi, jednoj od najboljih Dance Arena na svijetu, jedinstvenoj lokaciji, Exit će u svom novom desetljeću ponuditi publici najuzbudljiviji ljetni provod i nezaboravne nastupe više od 600 izvođača na preko 20 festivalskih pozornica.