ASTRO PROFIL

Blizanci - spretni posrednici i trgovci

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 06.04.2017 11:02
  • Objavljeno 21.05.2016 u 08:09
blizanci

blizanci

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Blizanci su promjenjivi trgovci koji vole brbljati i putovati. Saznajte sve o njima

Vlada: od 21. svibnja do 21. lipnja (datumi mogu varirati od godine do godine)
Element: zrak
Kvaliteta: promjenjiva
Vladar: Merkur
Srodna kuća: treća
Suprotan znak: Strijelac
Dan u tjednu: srijeda
Životinje: svraka, lastavica, vrabac, papiga, ptica rugalica, ibis, majmun, vjeverica, lasica, hijena, skakavac, leptir, bubamara
Biljke: ljiljan, lavanda, iris, vrtni slak, zijevalica, divlji indigo, narcis, orhideja, peršin
Metali: živa, aluminij
Drago kamenje: ahat, ametist, aventurin, biser, bijeli safir, citrin, topaz
Boje: svijetlo plava, ružičasta, magenta, svijetlozelena, žuta, narančasta
Zemlje: Belgija, Island, Wales, Maroko, Tunis, Ekvador
Gradovi: London, Plymouth, Cardiff, Nürnberg, San Francisco, Melbourne


Blizanci su znak zračnog elementa i promjenjive kvalitete kojim vlada Merkur. Vladavina ovog znaka počinje kad Sunce dosegne točku od 60 lučnih stupnjeva, a završava kad se ono nađe na 90 stupnjeva ekliptike. Vremenski se njegovo razdoblje podudara s trećim mjesecom astronomskog proljeća.

Promjenjivi su znakovi oni koji se nalaze u zadnjoj trećini godišnjih doba, jer se s njihovim svršetkom jedno godišnje doba mijenja u drugo. Uz Blizance, promjenjivi su Djevica, Strijelac i Ribe, završni znakovi ljeta, jeseni i zime.

Astrolozi su Blizancima za vladara dodijelili Merkura, boga trgovine, putovanja, komunikacije i prenošenja poruka. To je u skladu s osobinama tipičnog predstavnika ovog znaka, koji je pokretljiv, druželjubiv, snalažljiv, radoznao i prevrtljiv. Blizanac je pristupačan i zabavan, ali povremeno dvoličan i nepouzdan. Od svih znakova, on je najspretniji lažljivac. Ponekad laže iz koristoljublja, ponekad da izazove pomutnju i izbjegne dosadu.

Svestran je i svakodnevno prati vijesti iz raznih područja. Osobito je dobro upućen u tračeve i glasine koje rado širi neovisno o njihovoj utemeljenosti. Spretan je posrednik, pregovarač i vodič. Zna gdje su trendovski restorani, kafići, dućani i mjesne znamenitosti. Uspijeva u medijima, prodaji, marketingu, pravu i odnosima s javnošću.

Um mu je hiperaktivan i vječno gladan novih informacija pa mu trebaju česti vanjski podražaji da ne upadne u monotoniju. Draže mu je prebacivati se s teme na temu nego se dugo fokusirati na istu stvar. Isto vrijedi i za njegove odnose s ljudima. Ima mnogo znanaca i poluprijatelja, s kojima se može naizmjenično družiti bez opasnosti da mu ijedan dosadi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!