DARIA LORENCI FLATZ

'Bilo je divno raditi s bivšim suprugom!'

31.03.2015 u 16:20

Bionic
Reading

Uloge snažnih žena suđene su jednoj od naših najboljih glumica, Dariji Lorenci, koja je u novoj predstavi 'Lulu' zagrebačkog HNK utjelovila glavnu junakinju, a ulogu joj je dodijelio njezin bivši suprug, slovenski redatelj Jernej Lorenci

Za glumicu Dariju Lorenci jedno se pitanje nakon premijere predstave 'Lulu' stalno ponavlja: koliko je veseli to što joj redatelji stalno dodjeljuju uloge snažnih žena?

'Ne znam ni sama zašto je tako. Jednom su mi rekli da sam glumica koja umije iznijeti na scenu tešku životnu sudbinu jednog lika. Velika mi je čast što tako misle', skromno će Daria, glumica koja je u novoj drami na daskama zagrebačkog HNK imala priliku surađivati i s bivšim suprugom, redateljem Jernejem Lorencijem.

Upravo je u njegovoj predstavi 'Gospođica Julija' prije 18 godina Daria debitirala kao kazališna glumica: 'Bili smo praktički djeca kad smo bili u braku, jako mladi, i sretna sam što nam je život nakon 17 godina ukrstio putove i opet pružio priliku za suradnju jer jako cijenim Jernejev rad. Bilo je uistinu divno opet surađivati s njim. Ma cijeli se tim koji je radio na predstavi savršeno poklopio i uskladio, tako da jedino mogu, kao i drugi, biti zadovoljna.'

A što priželjkuje jedna glumica nakon ispunjenih poslovnih planova? San! 'Jedno što želim je dobro se naspavati, a to mi je trenutno zbog bezbroj obaveza i djece najveći luksuz', kroz smijeh će Daria, dodavši da se uspjesima ne bi mogla veseliti bez podrške supruga Emila. Iako pažljivo prati njezin rad i uvijek je prisutan na svakoj premijeri, ne postoji njezina uloga koju bi on istaknuo kao najdražu.

'Emilu sam najdraža kao partnerica, majka, supruga, prijateljica, a tek onda kao glumica. Njemu je sasvim nevažno čime se bavim jer za njega sam uvijek samo njegova Daria!', kaže naša glumica.