IVANA PARADŽIKOVIĆ

'Bila sam svjedokinja pljačke bande Pink Panther u Barceloni'

  • Autor: Ivana Čulić
  • Zadnja izmjena 05.09.2016 13:33
  • Objavljeno 05.09.2016 u 13:33
Ivana Paradžiković

Ivana Paradžiković

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Urednica i voditeljica magazina Provjereno Nove TV posljednjih deset godina bori se kako bi mnoge kriminalne radnje u Hrvatskoj ugledale svjetlo dana, a nedavno je i sama svjedočila jednoj pljački. Na svom odmoru u Španjolskoj sa sinom i sestrom vidjela je veliku pljačku draguljarnice koju je izvela poznata banda Pink Panther

Za ženu poput Ivane Paradžiković ni nedavni odmor u Barceloni nije mogao proći bez događaja poput kakvog filmskog scenarija. Jedna ležerna šetnja najpoznatijom avenijom u Barceloni, ulicom Passeig de Gràcia pretvorila se u priču koju je voditeljica i urednica magazina Provjereno najmanje očekivala u  turističkom razgledavanju grada.

'Sa sestrom i sinom Hugom kupovala sam u jednom dućanu do poznate barcelonske draguljarnice. Odjednom sam začula pucnjeve, izašla sam van da vidim što se događa i ugledala čovjeka u civilu s pištoljem koji je na španjolskom vikao - Pucat ću. U prvi tren pomislila sam da se radi o terorističkom napadu. Sestri i sinu poviknula sam da se sakriju na sigurno, a prodavaču koji je zanijemio od šoka savjetovala sam da na Twitteru vidi što se događa. Kad smo shvatili da je riječ o pljački, odahnula sam. Kasnije je stigla i policija te glavni inspektor. Znatiželjna kakva već jesam, rekla sam policiji kako sam vidjela čovjeka s pištoljem koji je, doznala sam kasnije, u biti bio policajac u zasjedi. Na kraju sam bila očevidac, a izjavu o svemu što sam vidjela dala sam i katalonskoj televiziji', prisjeća se Ivana.

Da priča bude još zanimljivija, pljačkaši draguljarnice bili su članovi poznate bande Pink Panther osnovane devedesetih u Beogradu i poznate po vještim pljačkama skupocjenog nakita diljem svijeta. Među njenim članovima, osim Srba, nalaze se i državljani drugih zemalja bivše Jugoslavije.

Događaj je prepričala kolegama u redakciji koji su redom imali samo jedna komentar - Ništa manje od tebe nismo ni očekivali.

'Inače, osim tog nemilog događaja odmor je bio sjajan, puna sam energije za nove radne izazove. Provjereno slavi deset godina i nema bolje motivacije nego nastaviti u istom dobrom ritmu kao i do sada', kaže nam Ivana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!