DODJELA GRAMMYJA

Beyonce gubitnica večeri, Sam Smith i Beck slavili

09.02.2015 u 12:04

  • +5

Grammy

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Na 57. dodjeli američkih diskografskih nagrada Grammy nije nedostajalo iznenađenja. Beyonce je od Becka izgubila bitku za album godine, nova britanska zvijezda Sam Smith slavio je s nekoliko Grammyja, pa i za pjesmu godine, a među dobitnicima našli su se i Lady Gaga i Tony Bennett

Na ovogodišnjoj dodjeli američkih glazbenih nagrada Grammy sve je nekako išlo po planu i očekivano dok nije pročitan dobitnik u najvažnijoj kategoriji, onoj za album godine.

Samouvjereni Jay-Z već se spremao zapljeskati svojoj supruzi za njezin album 'Beyonce',  najprisutniji na američkim glazbenim ljestvicama, kad - gle iznenađenja! Nagradu je dobio Beck za svoj album 'Morning Phase'.

Kayne West je bio toliko razočaran zbog Beyonce da je zamalo Becku uzeo mikrofon iz ruke želeći 'naglasiti' nepravdu, no brzo je odustao. Jay-Z je ostao otvorenih usta, a ponosna Beyonce se nije dala smesti te nije skidala osmijeh s lica. Mladi britanski glazbenik Sam Smith imao je najviše razloga za slavlje okitivši se Grammyjem za pjesmu godine (Stay With Me), novu glazbenu nadu, najbolji pop album i za hit godine.

Nagrade nisu zaobišle ni Pharrella Williamsa za najbolju pop izvedbu pjesme 'Happy'. Lady Gaga i Tony Bennett popeli su se na pozornicu preuzeti nagradu za najbolji tradicionalni pop album, a svojih je pet minuta dočekala i Beyonce za najbolju R&B pjesmu 'Drunk In Love' featuring Jay-Z te za najbolju R&B izvedbu. Ipak, nagradu za najbolji R&B album dobili su Tony Braxton i Babyface za 'Love, Marriage & Divorce'.

U kategoriji za najbolji rock album opet je slavio Beck, a najboljom rock pjesmom proglašena je 'Ain't it Fun' Paramorea. Najbolja rock izvedba ona je Jacka Whitea za pjesmu 'Lazaretto'.