DOKUMENTARAC O COBAINU

'Berlinski sastanak' Michaela Stipea i Courtney Love

08.02.2015 u 18:30

Bionic
Reading

Dokumentarac o životu Curta Cobaina koji se snimao osam godina, spojio je na premijeri u Berlinu stare prijatelje Courtney Love i frontmena REM-a Michaela Stipea koji joj je došao pružiti podršku na crvenom tepihu

Iako su joj mnogi posljednjih godina okrenuli leđa, divlja rokerica Courtney Love uvijek može računati na dugogodišnjeg prijatelja Mihaela Stipea.

Tako je bilo i na filmskom festivalu u Berlinu gdje je poznati glazbenik uz Courtney bio gost premijere dokumentarnog filma 'Kurt Cobain: Montage of Heck' Bretta Morgena. Michael Stipe, frontmen nekad vrlo popularnog benda REM, također se pojavljuje u dokumentarcu o čovjeku s kojim ga je vezalo iskreno prijateljstvo.

Projekt koji se snimao dugih osam godina, pomirio je poročnu mamu Love i njezinu 22-godišnju kćer Frances koja je surađivala na snimanju dokumentarca. Love se dugo nije mogla približiti svojoj kćeri koju je svojim načinom života zamalo dovela do ruba ludila.

Film o Cobainu prvo je prikazan nedavno na Sundance Film Festivalu, a kritike su bile redom pozitivne. Dirnuta Courtney nije odoljela pa je na Twitteru svoje kćeri ostavila poruku: 'Tako tužno, a opet predivno, motivirajuće i snažno! Tata bi bio jako ponosan na tebe', napisala je Love koja je u braku s Cobainom bila dvije godine prije nego što je on počinio samoubojstvo 1994.