29. SIJEČNJA, TVORNICA KULTURE

Bend Auguste objavio novi singl ususret promocije debitantskog albuma

22.01.2016 u 13:16

Bionic
Reading

Ususret koncertnoj promociji debitantskog albuma u zagrebačkoj Tvornici u petak 29. siječnja, bend Auguste objavio je novi singl 'Tražiš neki razlog'

Riječ je o petom singlu s hvaljenog albuma prvijenca 'Sve što je nekada bilo važno', a pjesma 'Tražiš neki razlog' najviše naginje jazzu, prvenstveno zbog istaknutog swing bubnja. Veliku ulogu u stvaranju glazbe odigrali su članovi benda Tomislav Leko i Jerko Jurin jer se uz dvije Auguste prvi put pojavljuju i kao autori. U ovoj jazz-pop pjesmi Auguste su namjerno istakle kontrast teksta i glazbe, jer, kažu, svaki se prekid veze i kraj mogu gledati i kao početak.

Auguste su Gordana Marković i Ivana Lulić, a ovaj zagrebački kantautorski pop duo u svojim pjesmama vješto isprepliće jazz, indie folk i retro utjecaje s akustičnim popom. Sredinom listopada prošle godine objavile su debitantski album 'Sve što je nekada bilo važno' pod etiketom Dallas Recordsa. Odlične recenzije albuma dovele su Auguste među top izdanja domaće produkcije u 2015. po izboru glazbenih kritičara koji sustavno prate glazbenu scenu.

Jedinstvo glazbe i teksta melodično je i nenametljivo, pa su upravo jednostavnost i iskrenost glavne odlike ovog debitantskog ostvarenja. Dosad su sva četiri objavljena singla, 'Ona', 'Magla', 'Budiš more' i 'Sjajim', prepoznata među glazbenim urednicima hrvatskih radiopostaja te su se našla na listi HR TOP 40 najslušanijih singlova, čime su napravila sjajan uvod u uspješnu godinu. Kritika ih smješta na vrh novog kantautorskog vala, hvali njihove odlične vokale i nerazmetljiva višeglasja te navodi da ozbiljan pop Augusti koji naginje jazzu donosi osvježenje na domaću scenu. 'Tražiš neki razlog' je ujedno posljednji singl s albuma 'Sve što je nekada bilo važno' jer Auguste imaju gotove pjesme za sljedeći album i uskoro ponovno ulaze u studio.

Ivana i Gordana autorski potpisuju sve pjesme na debitantskom albumu, a veliku ulogu u stvaranju imao je njihov producent Tomislav Šušak (Vatra, Skaut), autor aranžmana. U zvuku Augusta sudjeluju i glazbenici iz njihovog pratećeg benda, Tomislav Leko na klavijaturama, Jerko Jurin na bubnjevima te Marko Radić na bas gitari i pridružit će im se na koncertnoj promociji albuma 'Sve što je nekada bilo važno'.

Web / Facebook / Deezer / Event

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 20 kn dok će na dan koncerta cijena biti 30 kn

Službena prodajna mjesta:
•    Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
•    Aquarius CD shop, Varšavska 1
•    Dirty Old Shop, Tratinska 18
•    www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.