GLAZBENE VELIČINE

A naljepši ljetni hit imaju... Vlada i Max

14.06.2012 u 15:46

Bionic
Reading

Stari glazbeni vuci i mačci, Vlada Divljan i Max Juričić, snimili su dva sasvim nova singla

Novovalni velikani Vlada Divljan i Max Juričić osamdesetih su godina stvarali tada jugoslavensku rock scenu – Vlada u Idolima, Max u Haustoru. Njihov glazbeni razvoj nije stao i zastao s novim valom, već se Vlada nakon Idola posvetio solo karijeri, a Max izvršio velik utjecaj na domaću rock scenu u čitavom nizu važnih i popularnih bendova, od Le Cinema i Vještica do svojih 'otočkih' projekta Šo!Mazgoona, Gega i Picigin benda te Kopita, da bi se trenutno skrasio svom novom projektu Ljetno kino.

Iz dugogodišnjeg prijateljstva dvaju glazbenika izašla su dva sasvim nova i nama neopisivo zabavna i šarmantna singla u kojima su savršeno spojili Vladin prepoznatljiv glas i Maxove prepoznatljive ukulele i ritmove. Riječ je o, sigurni smo, pravom ljetnom hitu 'Vodim te na more' i romantičnoj pjesmi neodoljivih stihova 'Najlepša', čiji spot snimljen u atriju Teatra ITD možete pogledati u nastavku.

Za snimanje novih pjesama Max i Vlada su okupili i novi bend – Ljetno kino big band - u kojemu sudjeluju Max na ukulelama, Vlade Matulić na klarinetu i Filip Buki Petković na stand-up drumu. Proširenu postavu čine Kuzma na harmonici, Stane na violončelu, Barracuda na basu, Surka na mix&beatboxu i Gonzovideo&percussion. Opaka ekipa, dodali bismo, uz nadu da neće stati na samo dva singla.