VRCKAST U DESETOM DESETLJEĆU

94-godišnji Kirk Douglas šarmirao na Oscaru

  • Autor: I. T.
  • Zadnja izmjena 28.02.2011 10:24
  • Objavljeno 28.02.2011 u 09:51
Kirk Douglas i Melissa Leo

Kirk Douglas i Melissa Leo

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Filmska legenda koja je duboko uronila u deseto desetljeće života, šarmom, duhovitošću i zaigranošću osvojila je sve gledatelje nedjeljnih Oscara u ulozi prezentera

Došetao je do pozornice uz pomoć štapa, obratio se publici pomalo otežano govoreći, i to je jedino što je odalo 94 godine Kirka Douglasa. Sve ostalo prikazalo ga je u sasvim drugom, mladenačkom, zaigranom i vrckastom svijetu.

Na samom početku, u ulozi prezentera najbolje sporedne glumice, Kirk se, poput pravog šarmera, obratio domaćici Anne Hathaway, rekavši joj: 'Gdje si bila kad sam ja snimao filmove?'

Duhovito pomičući proglašenje pobjednice, Douglas se dohvatio Hugha Jackmana i Colina Firtha, rekavši da se prvi, kao pravi Australac, smije njegovim forama, dodavši: 'Ne znam zašto svi Australci misle da sam smiješan?', dok je kod drugog, ukočenog Engleza, osmijeh izostao. Jasno, to ga je prizvalo i na Firthovom licu.

Usput se prisjetio svoje tri nominacije koje su sve ostale bez kipića, a uspio se i poigrati s asistentom i štapom.

Pobjednici, Melissi Leo, koja je, popevši se na pozornicu, kleknula pred legendarnog glumca, dodao je da je mnogo ljepša nego u filmu 'Borac', za ulogu u kojem je i dobila Oscara.

U svakom slučaju, glumac koji je 1996. godine doživio moždani udar, što je utjecalo na njegov govor, pokazao je na Oscarima da istinske zvijezde ne gube sjaj.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi