PSSST O TOME!

Znate li tajnu uspješne dijete?

30.11.2011 u 10:18

Bionic
Reading

Vjerojatno će mnogi od nove godine krenuti na dijetu. Poslušajte savjet iz nove studije koji glasi da će rezultati dijete biti uspješniji ako nikomu ne kažete da ste na novom režimu prehrane

Studija provedena na Sveučilištu New York utvrdila je da je držanje dijete u tajnosti ključ njezinog uspjeha, piše Daily Mail. Rezultati su pokazali da će oni koji dijele detalje svoje dijete s obitelji i prijateljima vjerojatno manje ispuniti

svoje ciljeve.

Znanstvenici objašnjavaju tu činjenicu time da prihvaćanje našeg novog režima prehrane u okolini tumačimo kao postignuće. Rezultat toga je nerijetko to da se držimo dijetnog režima manje strogo nego prije objave.

Profesor psihologije, dr. Peter Gollwitzer, koji je vodio studiju, objašnjava da je opasnost u tome što osjećamo kao da smo već postigli cilj i zbog toga se ne moramo više truditi. Prvo je pravilo dijete, zaključuje on: držite jezik za zubima, a zatim u sljedećoj fazi objavite ne samo što želite, nego i kako, kada i gdje to želite učiniti.

Opisujući svoje namjere, pravimo mentalnu kartu budućnosti, tako da povećamo šanse da krenemo tim putem.

Treće je rješenje da podijelite svoj plan dijete samo s nekoliko pouzdanih prijatelja koji će vas podržati na tom putu. Pobrinite se da se okružite ljudima koji će vas poticati, a ne ometati vaš uspjeh, savjetuju psiholozi.