KREMASTA I UKUSNA

Znate li što sve možete napraviti s ricottom?

13.01.2014 u 08:40

Bionic
Reading

Teško je pronaći inspiraciju za svakodnevno kuhanje pa vam preporučujemo nekoliko ideja da u svoje recepte ubacite ricottu

Ricotta je svježa, kremasta, blago slatkastog okusa i niskokalorična jer ima oko 5 posto masnoće. Zbog tih odlika postala je nezaobilazna namirnica u slatkim i slanim receptima, a samo jedna žlica može obogatiti gotovo svako jelo. Ljubitelji dobre hrane sa stranica thekitchn.com preporučavaju nekoliko ideja da što bolje iskoristite ricottu.

1. Obogatite umake

Probajte dodati žličicu ili dvije ricotte u umake za tjesteninu, ali pred kraj kuhanja. Umak će biti gušći i kremastiji, a nećete dodati masnoće kao kada koristite vrhnje za kuhanje.

2. Jaja i ricotta

Pripremate li omlet, kajganu ili primjerice fritatu, dodajte malo ricotte. Baš kao i kod umaka, dat će im punoću okusa.

3. Lazanje i slična jela

Radi se o klasičnim idejama za upotrebu ricotte koju ponekad zaboravimo. Možete je dodati bilo kojem jelu koje se slaže u redovima pa zapeče u pećnici.

4. Jednostavan obrok sa začinskim biljem

Ricotta je odličnog okusa sama za sebe. Probajte je staviti na topli tost. Prethodno je pomiješajte sa začinskim biljem i doživjet ćete eksploziju okusa.

5. Slastice

Ricotta je idealna za slastice svakakvih vrsta. Iskoristite je u palačinkama, torti od sira, kruhu ili muffinima i primijetit ćete kako će poboljšati svaki recept.

Ako vam nedostaje ideja kako iskoristiti ricottu, može vam poslužiti u nekoliko recepata poput rigatona s rajčicom, ricottom i pestom, umaka s rajčicom, palačinkama ili je iskoristite za pizzu