VANDA WINTER

Znate li kako se zvijezda 'Stelle' bori sa stresom?

14.11.2013 u 12:18

Bionic
Reading

Ova talentirana glumica i pjevačica koja se školovala na Akademiji dramske umjetnosti, osvojila je gledatelje kao Lana u novoj seriji 'Stella'

Vanda Winter iza sebe ima brojne nagrade i uloge, punom parom radi na novom albumu u izdanju Yammat Recordsa, piše ordinacija.hr.

U osnovnoj školi su Vas prepoznali u razredu kao 'onu koja najbolje slika', nerijetko ste konkurirali i na Lidranu. Kako ste i kada otkrili svoj glazbeni talent?

Odmalena sam kroz igru sudjelovala u plesnoj i folklornoj grupi, a svoje sam glazbene predispozicije počela doživljavati ozbiljnije nakon nastupa u dječjoj TV-emisiji posvećenoj mladim talentima. Neočekivane pozitivne reakcije moje okoline, a koje su odjednom popratile taj nastup, poduprle su me u vjeri i potaknule da krenem na prve satove pjevanja. Brzo sam napredovala i kroz iskustva koja su uslijedila, počela sam uviđati da glazba postaje moje životno opredjeljenje.

298523,298480,298587,298606Kako se nakon stalnog angažmana u kazalištu Komedija snalazite na setu kao Lana u glazbeno-dramskoj seriji 'Stella'?
Budući da sam u svom dosadašnjem radu koji obuhvaća moj matični teatar, ali i druga zagrebačka kazališta, skupila dosta iskustva u okviru glazbenih predstava, nastupajući u 'Stelli' svoje sam stečeno znanje jednostavno prenijela u novi medij. Iako mi rad pred kamerom nije bio nepoznanica jer sam diplomirala u filmskoj klasi Vinka Brešana te u međuvremenu zaigrala u nekoliko kratkih igranih filmova, ovaj, za naše prilike, novi žanr pružio mi je mogućnost daljnje profesionalno-zanatske nadogradnje. Setovi su nam se razlikovali ovisno o lokaciji i vremenu u kojem smo snimali, s tim da uobičajeni radni dan traje 12 sati. Katkad smo tako snimali od šest ujutro, a katkad bih na set dolazila u jedan u noći, ovisno o potrebama scenarija, ali i drugim obvezama sudionika.
Visoka gledanost koja nas prati iz epizode u epizodu potvrdila nam je da se naš trud isplatio i na tome možemo biti samo zahvalni.

Koje je Vaše tajno oružje protiv stresa? Kako se opuštate?
Sama uz knjigu, doma kod svojih roditelja, ili u društvu onih koji me dobro poznaju. Volim crtati ili jednostavno raditi bilo što, uz preduvjet da pritom nigdje ne žurim i nemam unaprijed zadan raspored koji me primorava na svoj ritam...
Ostatak intervjua s Vandom Winter pročitajte na ordinacija.hr

A kakvi nas zapleti čekaju u 'Stelli', saznajte u nedjelju 17. listopada u 20.05 sati na Novoj TV kad je na rasporedu deseta epizoda ovog dramsko-glazbenog spektakla!