JAO, BOLI!

Znate li kako se penis najčešće ozlijedi?

20.03.2013 u 12:46

Bionic
Reading

Ako se nasmijete čitajući ovaj podatak, nikad vam se takvo što nije dogodilo! Naime jedna od najčešćih ozljeda zbog kojih su muškarci dolazili u hitnu službu je ozljeda spolnog organa zatvaračem na hlačama

Studija objavljena u časopisu British Journal of Urology  tvrdi da je zatvarač na hlačama uzrok najčešćih ozljeda penisa, piše stranica nbcnews.com.

Na popisu uzroka bolnih incidenata slijede ozljede tijekom vožnje na biciklu. Kod dječaka, piše u studiji, najčešći uzrok ozljede je WC daska koja udari djetetov penis tijekom mokrenja. 'Iznenadili biste se podatkom koliko dječaka 'odmara' svoje penise na rubu zahodske školjke', kaže urolog dr. Herman Singh Bagga sa Sveučilišta u Kaliforniji.

Neoprezno zatvaranje hlača može uzrokovati ozbiljne ozljede. Iako su trajna oštećenja rijetka, penis zarobljen u zatvaraču zna dovesti do kirurških zahvata i neželjenih obrezivanja, a infekcije su česta posljedica.

Na tom se području može pronaći mnogo bakterija pa ako vam se ikada takvo što dogodi, operite ga i nanesite na ranu malo antibiotske masti kako ne bi došlo do bakterijske infekcije kože ili apscesa.

No bol je, kaže dr. Bagga, najveći problem. 'Ona vam može potpuno uništiti noć.'

Analizirajući kako su se muškarci riješili tog problema sa zatvaračem i oslobodili zarobljeni penis, dr. Bagga navodi da se mnogi koriste odvijačem ili škarama za rezanje žice. Ističe i kako mnogi djelatnici hitne službe zapravo ne znaju koje tehnike upotrijebiti u takvim slučajevima.

Dogodi li vam se nesretni incident, dr. Bagga savjetuje da se pokušate osloboditi nježno spuštajući zatvarač. Ako to ne uspije, nemojte nastaviti s pokušajima nego otiđite u hitnu. Nemojte se crvenjeti od srama. Niste jedini.