'NE JEDEM ZA DVOJE'

Zlata Muck otkrila nam je spol djeteta

Zlata Muck i Saša Sušec

Zlata Muck i Saša Sušec

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus/PIXSELL

Radijska i televizijska voditeljica Zlata Muck i njezin kolega Saša Sušec zaljubili su se u ljeto 2008., a pet godina kasnije u iščekivanju su prinove i pripremaju vjenčanje. Tim povodom Zlata nam je otvorila dušu kako se osjeća kao trudnica, a otkrila je i spol djeteta

Zlata, kako se osjećaš otkako si u blaženom stanju, odnosno je li iza tebe trudnoća blaženo stanje?
Nakon privikavanja na činjenicu da imam trbuh koji stalno raste i čini neke uobičajene stvari, tipa saginjanja i obuvanja cipela nešto kompliciranijim. Sretna sam i uživam.
Taj se osjećaj još pojačao otkad se beba svakodnevno javlja kao neki leptirići u trbuhu.

Jesu li se hormoni potrudili da budeš zahtjevna trudnica? Imaš li neke posebne želje?

Ne, ni najmanje. Govore mi neka počnem nešto izmišljati jer je glupo tako potratiti trudnoću, a ne dati se barem malo razmaziti. Nemam ni noćne prohtjeve niti želju za čudnim kombinacijama hrane kao što su ti toliko spominjani kiseli krastavci i čokolada... baš ništa.

Paziš li što jedeš? Koliko kilograma si dobila?

Jedem kao i uvijek, ne 'za dvoje'. Malo sam se više fokusirala na voće i povrće pa svaki dan radim i pijem razne sokove, smoothije, shakeove, a dobila sam oko pet kilograma.

Nosi li te Saša sada kao kap vode na dlanu?
Hahahahaha, naravno. Mora.

Kako se snalaziš u svakodnevnim obvezama, što ti je najteže?
Već spomenuto saginjanje, zbog trbuha. I dugo sjedenje, isto zbog trbuha. Inače sve radim kao i prije. S obzirom na to da mi je, srećom, i to prvo 'kritično' tromjesečje prošlo bez mučnina, nisam morala ništa mijenjati. Ono u čemu sad možda i više nego prije uživam su duuuuge šetnje sa psom, svakodnevno hodamo nekoliko kilometara i nakon toga se sjajno osjećam.
255267,245839,243938,240279
Je li Zlata Muck radoholičarka, s obzirom na to da ne odustaješ od posla iako si imala nedavno imala nemili događaj pred kamerama?

Joj, taj nemili događaj... Iako nije bio usko povezan s trudnoćom, već s tlakom i nedostatkom zraka u studiju (a to mi se i ranije znalo dogoditi, doduše, ne u studiju i ne pred kamerama), udaljio me s televizije tako da radim puno manje nego prije. Sad sam samo na radiju. Dakle, radoholičarka bila, sad se spominjala.

Na sreću, sve je u redu nakon što si se pred kamerama srušila u nesvijest, ali postala si glavna zvijezda… što su prenijeli i svjetski mediji; je li te to naljutilo?
Prije svega začudilo. Onda malo razočaralo, ali naljutilo me nije, ne naljutim se ja baš tako lako. Bilo pa prošlo. Ono što me ljuti je činjenica da se emisija 'Školski sat' u manje-više istom obliku i uredničkom i voditeljskom sastavu emitira svaki dan uživo već devet godina, a u medijima se spominjala točno dvaput. Najprije lani kad su Ivanu dali neku majicu s čudnovatim natpisom i eto, sad, kad sam ja pala u nesvijest.

Što te najviše ispunjava kada je o poslu riječ?
Sve. Volim taj posao i na televiziji i na radiju; i ekipu s kojom radim i brzinu i neizvjesnost i svakodnevnu komunikaciju s nekim novim ljudima, čak i stres i nervozu. Sretna sam jer radim nešto što sam zbilja željela i u čemu sam već dugi niz godina, na televiziji 13 i još uvijek me ispunjava i veseli svaki novi dan i novi zadatak.

Što bi ti bio izazov u poslu nakon što se vratiš s porodiljnog?
Najveći životni izazov je sada preda mnom, a to je biti mama. Tako da se, kad je budućnost u pitanju, fokusiram na to, a o novim poslovnim izazovima ćemo poslije.

Stiže li dječak ili djevojčica, jeste li već odabrali ime?
Stiže mali dečko, zasad još bezimeni.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!