MRŠAVOST NIJE 'IN'

Žene žele imati zamamne obline

18.12.2012 u 09:38

Bionic
Reading

Mršavice više nisu na cijeni! Većina žena voljela bi imati raskošne obline

Visoke mršavice možda vladaju modnim pistama i crvenim tepisima, ali nipošto nisu uzor stvarnim ženama. Kako je pokazalo najnovije britansko istraživanje koje je provela tvrtka

Debenhams, stvarnim ženama se sviđa ženska figura poput pješčanog sata i većina njih tako bi htjela izgledati.

Gotovo tri četvrtine ispitanih žena istaknulo je kako im se čini da je omjer uskog struka te bujnog poprsja i bokova – idealan. Drugim riječima, umjesto kao Kate Moss, većina žena željela bi izgledati kao raskošna Kelly Brook ili zamamna Beyonce.

Iako je većina žena zaželjela raskošnu ženstvenu figuru, ipak je bilo i onih kojima se sviđaju mišićave i pomalo muške figure. Naime, gotovo petina ispitanica izjavila je kako bi voljela imati mišićavo tijelo poput ispitanica.

'Nekada je bilo teško postići ženstvenu figuru. Primjerice, žene u 50-ima morale su nositi uske i neudobne korzete, a danas je to sve puno jednostavnije jer imamo kvalitetnije materijale i udobnije korzete. Točnije, na tržištu postoji rublje koje ženama pomaže oblikovati tijelo i sudeći prema rezultatima istraživanja, sigurna sam da bi mnoge žene baš to željele pod bor', istaknula je Sharon Webb iz Debenhamsa.