NESTALNOST

Žene za vrijeme ovulacije privlače mačo muškarci

15.02.2010 u 10:49

Bionic
Reading

Sviđaju vam se mačo muškarci? Je li to vaš ukus oduvijek? Naime, najnovije istraživanje je otkrilo da se ženama u različitim životnim fazama sviđaju različiti tipovi muškaraca

Ono što je nekoj ženi bilo privlačno u pubertetu, ne mora je nužno privlačiti i u odrasloj dobi, tako barem pokazuje najnovije istraživanje. Ukus žena često se mijenja, a uočeno je da su im za vrijeme ovulacije privlačniji muževni muškarci.

Razlog tomu krije se u testosteronu muškaraca koji žena osjeća na podsvjesnoj razini. Ona prima signale koji joj šalju poruku da taj muškarac ima dobre gene koji se mogu prenijeti na djecu.

'Problem je, međutim, što svaka medalja ima dvije strane. Iako takvi muškarci fizički prenose dobre gene, često je riječ o dominantnim i agresivnim muškarcima koji najčešće nisu dobri očevi', pojasnio je dr. Anthony Little.

Srećom, kaže dr. Little, žene privlače drukčiji muškarci kada ne ovuliraju. Tada zamjećuju muškarce koji nisu toliko muževni, ali su materijal za dugoročnu vezu i dobrog oca.

Plodnost nije jedini čimbenik koji utječe na žene. Nježniji spol mijenja svoj stav o muškarcima tijekom raznih životnih razdoblja. Ono što je ženu privlačilo u njezinim 20-im godinama, ne mora je nužno privlačiti i u 30-ima.