PORAZNA ČINJENICA

Žene više usrećuje vitka linija nego muškarci

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.10.2010 13:29
  • Objavljeno 05.10.2010 u 11:19
žena dijeta jabuka

žena dijeta jabuka

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Hoće li žena biti sretna ili nesretna, na to više utjecaja ima njezina težina nego ljubavni život

Nemojte se tješiti time da ćete pronađete li idealnog muškarca konačno biti sretni, puno ćete se sretnije osjećati pronađete li idealnu težinu.

Njemačko istraživanje koje je trajalo 24 godine dokazalo je da na žensku sreću više utjecaja ima broj kilograma nego ljubavni život. Iz toga proizlazi da ćemo se osjećati puno jadnije ako imamo višak kilograma, jer nam vitkost očito donosi više zadovoljstva od uspješne veze.

Stručnjaci, naime, vjeruju da je cijela pompa koja se zadnjih desetljeća digla oko broja kilograma toliko velika da danas utječe na gotovo svaki aspekt našeg života.

'Radila sam s puno žena koje muku muče s prekomjernom težinom i primijetila sam da im je težina stalno na pameti. I to ne negdje u podsvijesti, već stalno razmišljaju o kilogramima, jer danas, nažalost, živimo u društvu koje stalno procjenjuje oblik, veličinu i privlačnost. Ljudi koji su pretili stigmatizirani su, jer vlada mišljenje da su lijeni ili glupi ili da ih jednostavno nije briga zbog toga što su takvi', rekla je Pam Spur, psihologinja i autorica knjige 'How to be a Happy Human'.

No nije sve tako crno, barem ne za žene koje su pronašle svog savršenog muškarca. Istraživanje Instituta Max Planck, koje se bavilo usponima i padovima u životima Nijemaca u razdoblju između 1984. i 2008, pokazalo je da je skladan obiteljski život važniji od sjajne karijere. Društveni život i tjelovježba također povećavaju životno zadovoljstvo, a jadnije se osjećamo kad radimo manje nego više.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi