MAGIČNA BROJKA

Žene uvijek žele biti tri kilograma lakše

13.12.2010 u 10:27

Bionic
Reading

Gotovo sve žene i djevojke, bez obzira koji konfekcijski broj nosile, žele biti barem malo mršavije. Kako tvrde stručnjaci, velik broj žena smatra da bi svojom linijom bile zadovoljne kad bi skinule još tri kilograma

'Društvo u kojemu živimo povezuje mršavost s mnogo pozitivnih karakteristika kao što su samokontrola, elegantnost, atraktivnost i mladost', objašnjava profesorica Sarah Grogan.

Gotovo sve žene u dobi od 16 do 63 godine žele smršavjeti i skinuti ta 'čarobna' tri kilograma. Smatraju da će im vitkija linija dati i bolji oblik tijela. Porazno je i to što će velik broj žena bez problema izrecitirati cijelu listu stvari koje ne vole na sebi, no teško će se sjetiti onoga što im se sviđa.

Profesorica Grogan tvrdi i da većina žena smatra kako bi bile znatno samouvjerenije i zadovoljnije same sobom kada bi smršavjele. Međutim, takvo razmišljanje ima i dosta čvrstu podlogu – ranija istraživanja pokazala su da se mršaviji ljudi smatraju privlačnijima te bolje prolaze i na intervjuima za posao, a čak se i rjeđe sumnjiče za zločine.

Profesorica Sarah tvrdi da su žene gotovo genetički programirane da pokušavaju uvijek biti što bolje i ljepše, no tanka je granica između između normalne i opsesivne želje da gubitkom kilograma.

'Žene najčešće žele izgubiti samo tri kilograma jer je tu željenu kilažu relativno lako postići. Mršavljenje je u tom slučaju moguće usmjeriti samo na pojedine dijelove tijela, a društvo će tu odluku odobravati', tvrdi profesorica Grogan.