PROLJETNO OSVJEŽENJE

Želite suptilno posvjetljivanje kose? Ovi pramenovi su trenutačno najpopularniji

28.03.2024 u 13:01

Bionic
Reading

Balayage u brojnim varijantama još uvijek je među najtraženijim stilovima kad se radi o suptilnim pramenovima koji temeljnoj boji daju dobrodošlo osvježenje

Tehnika postizanja prirodnih pramenova izvodi se nanošenjem boje kistom u slobodnom stilu, a efekt je postepeno vidljiva promjena boje, bez oštrih prijelaza i vidljivog korijena, pa ste mjesecima mirni što se tiče osvježavanja kose.

Balayage daje kosi dodatni volumen, sjaj i čini je ljepšom, pa ako ste željni proljetnog osvježenja boje, nećete pogriješiti ako se odlučite za nekoliko njegovih cool varijanti.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Out je pepeljasti balayage - in je pretapanje sivih tonova

Najčešći način postizanja prirodnog posvjetljivanja kose je korištenje svijetlosmeđih ili blond pramenova - po mogućnosti u pepeljastim nijansama. Ovaj je trend sada podignut na potpuno novu razinu zahvaljujući pretapanju sivih tonova, odabranih baš za pramenove.

stajliš DVOJAC

Gradske ulice kao modna pista: Ikona stila sa suprugom sve je bacila u drugi plan

Pogledaj galeriju

To ima nekoliko prednosti jer možete dati kosi još više sjaja nego pepeljastim nijansama. Ako već imate prirodno pepeljastu boju, sijedi pramenovi zapravo su savršen izbor jer se dvije hladne nijanse savršeno nadopunjuju. Nadalje, ovaj se način može koristiti i za prikrivanje sijedih vlasi za njegovan i raskošan izgled.

Out je balayage po duljini - in je balayage s ringlight efektom

Kod klasičnog balayagea sve je koncentrirano na donju polovicu kose. Čak i ako obojite nekoliko pramenova sve do korijena, većina boje završava bliže vrhovima za prirodni gradijent boje. Ali kombinacija balayagea i ringlight efekta trenutno je jako popularna. Da, dobro ste čuli: riječ je o tehnici ​​bojenja uz pomoć koje se postiže učinak prstenastog svjetla. Dok se obično obrađuju što je finije i diskretnije moguće na korijenu, oko lica koriste se širi pramenovi koji ga uokviruju i daju mu sjaj. Prednost kombiniranja ovih tehnika je u tome što rezultat izgleda vrlo homogen, a u ovom slučaju privlači pozornost na lice i izgleda fantastično.

Out je efekt posvjetljivanja - in je 'nevidljivi' efekt

Kada se radi balayage, najčešće se odabire boja do tri nijanse svjetlija od prirodne boje kose, čime se osigurava maksimalan učinak izbjeljivanja. Ipak, trenutno je vrlo popularna nešto suptilnija verzija. Sve što trebate učiniti je odabrati nijansu koja je za ton svjetlija od vaše prirodne boje kose. Fokus ovdje nije na posvjetljivanju, već na dodavanju pokreta, sjaja, volumena... A rezultat je doista impresivan.