TRENDSETERICE

Kraljice Maxima i Camilla dijele isti ukus za neobične dodatke

27.03.2024 u 23:46

  • +4

Kraljice Camilla i Maxima

Izvor: Profimedia / Autor: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

Bionic
Reading

Na novim kraljevskim angažmanima, britanska kraljica Camilla i nizozemska Maxima pozornost su plijenile broševima s pomalo iznenađujućim, ali krajnje upečatljivim motivima

Kraljica s britanskog i nizozemskog dvora slažu se da ovog proljeća samo jedan broš nikako nije dovoljan.

Na kraljevskim angažmanina ovog tjedna, modni dodatak broša udvostručile su, točnije motiv insekata u svojim formalnim izdanjima.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Nakit s motivima insekata bio je vrlo popularan u viktorijansko doba, a onoga tko ga je nosio činio je 'otmjenim, njegovanim i čestitim'. Dvije kraljice s njihovim nošenjem pokazale su se pravim trendsetericama jer su upravo broševi kao vrsta modnog dodatka obilježili nadolazeće kolekcije jednih od vodećih brendova u svijetu mode.

U utorak je nizozemska kraljica nosila dva svjetlucava broša u obliku pauka na događaju u organizaciji Zaklade MIND Us, čija je počasna predsjednica.

Prema The Court Jewelleru, broševe ogromnih pauka u svojoj kutiji za nakit, nizozemska kraljica ima od 2015. godine, a gotovo uvijek nosi modele s potpisom argentinskog brenda Celedonio.

Svega dan kasnije, s dva broša u obliku pčela ugledana je britanska kraljica Camilla, u sklopu posjeta poljoprivrednoj tržnici u Shrewsburyju.

Vjeruje se da je za motivom pčela posegnula u čast lokalne udruge pčelara s kojom se tog dana sastala.

Mrežna stranica kraljevske obitelji otkriva da je kraljica Camilla 'zagrižena pčelarica' i da čak prodaje med iz svog seoskog doma u dobrotvorne svrhe. Camilla dijeli hobi s Kate Middleton, za koju je kraljica rekla da će biti 'oduševljena' primiti ohrabrujuće postere koje su dvije djevojke donijele u Shrewsbury za princezu od Walesa, nakon što je svijet iznenadila objavom o dijagnozi raka.