POPULARAN TRETMAN

Želite ekstenzije trepavica? Evo što morate znati

20.11.2015 u 10:38

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih kozmetičkih tretmana, ugradnja ekstenzije trepavica sve je popularniji i kod nas pa smo se raspitali kako se radi i što očekivati

Mnoge žene svakodnevno maskarom naglašavaju oči, ali nije uvijek lako istaknuti trepavice, posebno bez uvijača. Osim toga, prave se trendseterice za večernji izlazak ili neko važno događanje ne libe staviti umjetne trepavice. Sve to polako je zamijenio tretman kojim su trepavice naglašene 24 sata dnevno.

Vlasnica splitskog beauty studija Per Lei Dolores Marković objasnila nam je kako izgleda ugradnja trepavica te kaže da je taj tretman postao uobičajen te ga žene rade kao i pedikuru, manikuru ili depilaciju.

Kako izgleda ugradnja trepavica

'Oko treba zaštititi posebnom trakom pa primerom pripremimo prirodnu dlaku. Dlaku izoliramo te medicinskim ljepilom magnetiziramo ekstenziju. Postupak modeliranja oka traje 2,5 sata. U salonu koristimo svilu, nerc i kašmir, a dužine, oblici i debljine su različiti. Dužine su trepavica primjerice od šest do 17 milimetara', objašnjava Marković.

Oblici su pak od najmanje zakrivljenosti do najveće. Debljina i zakrivljenost bira se prema obliku oka, a način na koji će se složiti ekstenzije te tehniku izrade određuju konačan rezultat i efekt koji klijentica želi postići.

Trenutačno su najpopularnije tehnike ugradnje volumenske ekstenzije odnosno ruski volumen. Volumenskom tehnikom postiže se jača gustoća i volumen bez obzira na to koliko vam prirodna dlaka bila svijetla i tanka.

Ugradili ste trepavice i što sad?

S obzirom na to da su ekstenzije trepavica magnetizirane na vašu dlaku, one traju koliko i prirodni ciklus vaših trepavica, a to je maksimum osam do devet tjedana. Međutim, kao i sve druge dlake na našem tijelu, i trepavice rastu u različitim ciklusima. Ako želite imati uvijek predivne, pune trepavice, preporuka je da se na nadogradnju dolazi svaka tri do četiri tjedna.

Inače, s ekstenzijama se možete tuširati, ići na more, bazen, saunu ili primjerice u solarij, bez bojazni da će se odlijepiti. Međutim, važno je izbjegavati vodu prvih 12 sati nakon ugradnje. Šminkati se možete normalno (bez maskare), kada skidate šminku, izbjegavajte preparate koji sadrže aldehide, propilen glikol i sredstva na bazi uree jer otapaju ljepilo.

Ne brinite, ekstenzije ne oštećuju prirodne trepavice

'Ovo je zapravo najveći mit koji prati tretman ugradnje ekstenzija trepavica. Ako je postupak ugradnje napravljen ispravno, kvalitetno i profesionalno, ne morate se bojati nikakvih loših posljedica po zdravlje očiju i kvalitetu prirodnih trepavica', naglašava Marković.

Također poručuje da je baš kao i kod drugih tretmana nečija preporuka za odabir salona najbolja smjernica. Najbolji stručnjaci upotrebljavaju najkvalitetnije proizvode koje na uhodan način i provjeren način koristeći apliciraju na trepavice, a kada je riječ o takvom tretmanu, uspjeh je garantiran.