FRITTATA ZA PRSTE POLIZATI

Zdravo i fino: Isprobajte ovo ukusno i jednostavno talijansko jelo na način Jamieja Olivera

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 24.11.2020 12:41
  • Objavljeno 24.11.2020 u 12:41
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Duncan Selby / Alamy / Alamy / Profimedia

Specijalnost proslavljenog britanskog kuhara Jamieja Olivera su jednostavna jela za čiju pripremu ne treba posebna kulinarska vještina

Jamie Oliver uvijek se rado vraća receptima nadahnutima talijanskom kuhinjom, a jedno od najdražih je zasigurno prefino jelo od jaja i povrća, frittata koju, kako kaže rado priprema za svoje ukućane i prijatelje.

Oliver je podijelio svoj recept za ovo jelo koje može biti savršen obrok za npr. doručak, brunch, večeru...

Priprema se vrlo jednostavno, a možete kombinirati različite vrste povrća.

Sastojci (za 4 osobe):

8 jaja

povrće (kelj, mlada blitva, špinat, grašak)

sir ricotta

maslinovo ulje

limunov sok

Priprema:

Lisnato povrće dobro operite, usitnice i stavite u tavu, a kako bi malo otpustilo možete ga staviti u vruću vodu ili lagano zagrijte na tavi na minutu ili dvije, a smrznuti grašak zdrobite.

Povrće začinite solju, paprom i s maslinovim uljem, dodajte limunovog soka i sve izmiješajte prstima kako bi postalo sočno.

Razbijte jaja u zdjeli, izmiješajte ih sa žlicom i umutite ih no ne prerevno već 'na pola'.

Zatim zagrijte maslinovo ulje na tavi, dodajte jaja, povrće i komade sira ricotte.

Dodajte i naribanog parmezana i možete začiniti s ružmarinom ili npr. kaduljom u koju ćete staviti malo ulja radi boljeg ukusa. Nakon što ste pekli na vatri, prebacite tavu u pećnicu. Kad je gotovo, izrežite na komade i poslužite s npr. maslinama ili sušenim rajčicama.

I dobar tek!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!