FRITTATA ZA PRSTE POLIZATI
Zdravo i fino: Isprobajte ovo ukusno i jednostavno talijansko jelo na način Jamieja Olivera

Izvor: Profimedia / Autor: Duncan Selby / Alamy / Alamy / Profimedia
Jamie Oliver uvijek se rado vraća receptima nadahnutima talijanskom kuhinjom, a jedno od najdražih je zasigurno prefino jelo od jaja i povrća, frittata koju, kako kaže rado priprema za svoje ukućane i prijatelje.
-
RECEPT KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI
Ovaj kremasti kolač s kokosom ne peče se i gotov je u trenu, a baš zato će ga s lakoćom svladati i oni koji nisu na 'ti' s desertima
-
MEKI IZNUTRA, HRSKAVI IZVANA
Jednom kada isprobate ovaj recept, više nikad nećete poželjeti pripremati pileće batke na bilo koji drugi način
-
Video
VRIJEDI ISPROBATI
Recept Jamieja Olivera za prste je polizati: Nikad brža i lakša priprema omiljenog quichea
Oliver je podijelio svoj recept za ovo jelo koje može biti savršen obrok za npr. doručak, brunch, večeru...
Priprema se vrlo jednostavno, a možete kombinirati različite vrste povrća.
Sastojci (za 4 osobe):
8 jaja
povrće (kelj, mlada blitva, špinat, grašak)
sir ricotta
maslinovo ulje
limunov sok
Priprema:
Lisnato povrće dobro operite, usitnice i stavite u tavu, a kako bi malo otpustilo možete ga staviti u vruću vodu ili lagano zagrijte na tavi na minutu ili dvije, a smrznuti grašak zdrobite.
Povrće začinite solju, paprom i s maslinovim uljem, dodajte limunovog soka i sve izmiješajte prstima kako bi postalo sočno.
Razbijte jaja u zdjeli, izmiješajte ih sa žlicom i umutite ih no ne prerevno već 'na pola'.
Zatim zagrijte maslinovo ulje na tavi, dodajte jaja, povrće i komade sira ricotte.
Dodajte i naribanog parmezana i možete začiniti s ružmarinom ili npr. kaduljom u koju ćete staviti malo ulja radi boljeg ukusa. Nakon što ste pekli na vatri, prebacite tavu u pećnicu. Kad je gotovo, izrežite na komade i poslužite s npr. maslinama ili sušenim rajčicama.
I dobar tek!
- hrana
- gastronomija
- namirnice
- RECEPTI
- Jaja
- kulinarstvo
- jamie oliver
- goli kuhar
- obrok
- frittata
- ideje za obrok