naglasak na eleganciji

Zbogom tihom luksuzu: Novi viralni trend promovira jeftinu i jednostavnu odjeću

09.02.2024 u 05:57

Bionic
Reading

I dok tihi luksuz kao ideal nameće iznimno skupu odjeću bez logotipa, 'loud budgeting' promovira cjenovno pristupačne brendove u čijim komadima možemo izgledati podjednako elegantno

Tihi luksuz stil je koji je postao najpopularniji mikro trend prošle sezone, nakon što su stajlinzi likova u seriji 'Nasljeđe' osvojili modni svijet. Ipak, ovaj trend malo tko si može priuštiti, a kao odgovor na njega stiže nam tzv. loud budgeting.

Ovaj trend postao je hit na TikToku i, kako stvari stoje, u 2024. u potpunosti bi mogao zamijeniti tihi luksuz, no on i dalje slovi kao ideal odijevanja.

Poanta tihog luksuza jest odjenuti se iznimno sofisticirano na minimalistički način, pritom bez isticanja brenda koji nosite, tako da svima bude jasno da je vaš stajling vjerojatno vrjedniji od polugodišnje plaće većine ljudi.

S druge strane, loud budgeting ima cilj normalizirati odijevanje i pretvoriti ga tek u sredstvo za izlazak, a ne nešto čemu je poanta izražavanje novčanog statusa.

Lukas Battle, idejni začetnik novog trenda, lijepo je to opisao u šaljivom videu koji je postao viralan:

'Ne mogu izaći na večeru. Imam sedam eura na računu', rekao je kreator, šaleći se na račun raznih suptilnih načina na koje oni s astronomskim budžetima vole prikazivati svoj status.

Odijevanje prema stilu loud budgeting svodi se na jednostavnost i eleganciju koja ni na koji način nije povezana s novcem jer svi dobro znamo da se možemo odjenuti lijepo i prema posljednjim trendovima i bez trošenja bogatstva.

Kako se odijevati prema trendu loud budgeting?

U tome nam mogu pomoći i neki trikovi:

  • Kupujte osnovnu i svestranu odjeću koja je vječna i koju možete kombinirati na različite načine. Birajte neutralne boje kao što su crna, bijela, siva i tamnoplava - njima ne možete pogriješiti.
  • Iskoristite rasprodaje i popuste. Ovo je sjajan trenutak. Naravno, budite strpljivi i brzi. Također je preporučljivo istražiti prodajna mjesta i sredinom sezone. Čak i posebne cijene iz omiljenih trgovina.
  • Investirajte u modne dodatke, oni su sjajan saveznik. Kombiniranje torbi i nakita, kao i raznih sunčanih naočala ili chic cipela, pomoći će da vaš stajling uvijek izgleda drugačije i stvori privid iznimno bogate modne kolekcije.
  • Pazite na svoju odjeću. To je ključno. Održavajte je u dobrom stanju pravilnim pranjem i njegom. Dobro njegovana odjeća uvijek će izgledati elegantnije.
  • Budite praktični i ne kupujte impulzivno. Uz toliko trendova normalno je da želimo isprobati sve, ali pokušajte izbjeći nepromišljene kupnje i fokusirajte se na bitne komade.

Uz ove trikove, čak i oni s minimalnim budžetom mogu pronaći način za stvaranje svoje capsule garderobe koja će im služiti iz sezone u sezonu te biti na raspolaganju za kreiranje niza elegantnih stajlinga koji pokazuju dobru upućenost u modu.

Loud budgeting u narednim mjesecima trebao bi popularizirati ovakve odabire i maknuti stigmu s kupovine high street odjeće te smanjiti idealizaciju nezamislivo skupih klasičnih bijelih majica i crnih hlača, u kojima podjednako elegantno možemo izgledati i po pristupačnijim cijenama.

50 NIJANSI BEŽ

Simbol prikrivenog luksuza osvojio je dame sa zagrebačke špice

Pogledaj galeriju