ŽENE MOGU ODAHNUTI

Zbogom maskara: Izumljen gel za duže trepavice

17.08.2009 u 09:39

Bionic
Reading

Čak i žene koje se ne vole pretjerano šminkati najčešće kažu da 'koriste samo maskaru'. Taj nezaobilazni dio dnevne šminke većine žena mogao bi ući u povijest: znanstvenici su našli način na koji će nam trepavice narasti duže

Još od vremena faraona, duge, tamne, sjajne trepavice smatraju se znakom ljepote i glamura, a svemoćna maskara, ponekad i više njih odjednom, stvara tu magičnu iluziju.

Sve te bočice crnila bez kojih žene do danas nisu mogle završit će u kanti za smeće, i to ne zato što su se osušile niti zabunom. Naime, znanstvenici su razvili gel koji produžuje vrijeme rasta trepavica prije nego što otpadnu te zbog toga trepavice narastu i duže i gušće.

Biolozi iz L’Oreal’a otkrili su da trepavice rastu samo tri mjeseca prije nego što otpadnu te zato nikada ne narastu duže. Kombinacija limunske kiseline, jedne vrste aminokiseline te ekstrakta meksičke biljke daju najbolje rezultate.

Tretman se sastoji od nanošenja bijelog gela na korijen trepavica svake večeri tijekom tri mjeseca.

Žene koje su pokusno provele tretman imale su do 30 posto duže i gušće trepavice. Treba još malo pričekati da proizvod bude odobren da bi se kao kozmetički preparat našao na policama drogerija.