ČIŠĆENJE KUPAONICE

Zbogom kamencu i mrljama: Ovo je isprobani trik nakon kojeg će vaša tuš kabina zablistati

17.09.2020 u 11:25

Bionic
Reading

Staklena vrata na tuš kabini iznimno su dekorativna i daju moderno ruho vašoj kupaonici, no njihovo održavanje zna biti komplicirano

Moderne kupaonice nezamislive su bez trendi tuš kabina sa staklenim stijenama ili vratima. Svi se slažemo kako doista izgledaju lijepo, no njihovo čišćenje zna prouzročiti puno muke, osobito ako živite u području s tzv. tvrdom vodom ili kad se zaprljaju ostacima sapunice.

Dakako, mukotrpno ribanje tuš kabine može se izbjeći samo ukoliko se nakon svakog tuširanja mekom krpom ili brisačem za staklo dobro osuše stijenke ili vrata.

No ukoliko niste bili revni po tom pitanju ili ste u brzini zaboravili prebrisati, mrlje će biti puno teže ukloniti.

Premda na tržištu ima bezbroj preparata za čišćenje kupaonice koji obećavaju čuda, jedan od najučinkovitijih načina za čišćenje tuš kabine je smjesa bijelog octa i malo tekućine za pranje posuđa.

Ulijte šalicu destiliranog bijelog octa u posudu i zagrijte 30 do 45 sekundi u mikrovalnoj pećnici. Ulijte zagrijani ocat u bočicu s raspršivačem. Dodajte nekoliko kapi tekućine za pranje posuđa. Raspršite otopinu počevši od vrha i ostavite da djeluje najmanje pet minuta. Zatim dobro isperite stijenke i vrata te obrišite mekom krpom od mikrovlakana.

Nikada nemojte koristiti spužvicu s grubim dijelom ili abrazivnu četkicu - za tvrdokorne mrlje nanesite još octa i pričekajte.

Još savjeta:

Umjesto octa možete isprobati limunov sok koji će dobro očistiti mrlje, ali oprezno ako je pod načinjen od prirodnog kamena.

Čišćenje uz pomoć limunovog soka može se primijeniti ukoliko se ne radi o tvrdokornim mrljama. Prijeđite stijenke i vrata, dobro isperite vodom i osušite mekom krpom.

I zapamtite da će vaša tuš kabina dulje izgledati čista ako stijenke i vrata nakon svake uporabe očistite i osušite mekom krpom ili brisačem sa spužvicom.