LEGENDARNI MODEL

Zbogom dugim uvojcima: Helena Christensen odvažila se na hrabri rez i otkrila potpuno novi imidž

19.08.2022 u 17:52

Bionic
Reading

Iako je 90-ih nerijetko eskperimentirala s bojama i dužinom kose, posljednjih godina legendarna ljepotica iz Danske vjerna je frizuri duge, blago valovite kose od koje se ovoga tjedna odlučila oprostiti

Poput Linde Evangeliste, koja je ove godine izašla iz prisilne mirovine, danska ljepotica Helena Christensen žarila je i palila modnim pistama 90-ih.

Modna karijera Helene Christensen započela je još 1986. godine kada je ponijela titulu Miss Universe Danske, a nekoliko godina kasnije s poznatom vojskom supermodela započela je njezina vladavina modnim pistama.

  • +5
Helena Christensen Izvor: Profimedia / Autor: Courtesy of Coco de Mer/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Brzi tempo njezinih dvadesetih, kada se preselila u Pariz i postala jednim od najtraženijih i najpoznatijih modela, daleka su uspomena za Christensen. Ova 53- godišnja ljepotica sada daje prednost boravku u prirodi nad divljim noćima s dizajnerskim velikanima, poput nikad prežaljenog Giannija Versacea koji je za nju svojedobno izjavio da ima ‘najljepše tijelo na svijetu’, nakon što je postala zvijezdom njegove modne kampanje 1994. godine.

Ipak, Helena nije zaboravila transformativne kvalitete mode i ljepote, a navedeno je ovih dana potvrdila oprostivši se od svog prepoznatljivog imidža u znaku dugih uvojaka smeđe boje.

Neuredni bob nova je frizura danske ljepotice, a da joj izvrsno pristaje potvrđuju brojni pozitivni komentari njezinih pratitelja i kolegica modela koji ne prestaju stizati.