MODNI POVRATAK GODINE

Linda Evangelista ponovo krasi naslovnicu Voguea: 'Moja čeljust i vrat ovako ne izgledaju u stvarnom životu'

18.08.2022 u 20:31

Bionic
Reading

Osvanuti na naslovnici rujanskog izdanja modne biblije velika je čast koju je urednik britanskog Voguea, Edward Enninful, ove godine odlučio dodijeliti legendarnom supermodelu iz 90-ih

U odnosu na svoje kolegice iz 90-ih, koje i danas redovito krase naslovnice časopisa, modne kampanje i revije vodećih dizajnerskih brendova, Linda Evangelista posljednjih godina nalazi se u prisilnoj mirovini iz koje je početkom godine odlučila izaći i pritom brojne oduševila.

Nakon snimljene kampanje za modnu kuću Fendi, kojom je najavila svečano obilježavanje 25. godišnjice lansiranja kultne torbe Baguette, danas 57- godišnja Evangelista osigurala si je novi veliki angažman.

Kao u danima najveće slave ponovno krasi naslovnicu i stranice modne biblije, na inicijativu urednika britanskog Voguea, Edwarda Enninfula.

U modnom editorijalu nastalom pred objektivom slavnoga Stevena Meisela, Linda je osvanula u nekoliko raskošnih izdanja, a o nastalim fotografijama za Vogue iskreno je progovorila priznavši kako je njezino lice, točnije čeljust i vrat, preoblikovano uz pomoć ljepljivih traka koje joj je zalijepila vizažistica Pat McGrath, a zatim različitim pokrivalima za glavu prekrio urednik Voguea u ulozi stilista.

Nakon priznanja da njezino lice ne izgleda tako ‘u stvarnom životu’, dodala je kako još uvijek 'pokušava voljeti samu sebe'

'Mi smo tu da stvaramo fantazije i snove. Mislim da je to dopušteno. Sve moje nesigurnosti nestale su za ove fotografije, kako bih mogla raditi ono što volim’, otkrila je.

Zbog masnih naslaga na cijelom tijelu koje je zadobila prije šest godina nakon podvrgavanja tretmanu CoolSculpting, Linda Evangelista tužila je kompaniju Zeltiq Aesthetics tražeći odštetu u vrijednosti od 50 milijuna dolara, a sud u New Yorku krajem prošlog mjeseca presudio je u njezinu korist.

Izvor: Društvene mreže / Autor: British Vogue
  • +3
Linda Evangelista Izvor: EPA / Autor: FLAVIO LO SCALZO