SUPER TRIKOVI

Zbog ovoga vam macaronsi nikad ne uspijevaju

09.05.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Slasni francuski kolačići okruglog oblika, hrskavi izvana te kremasti iznutra – finim macaronsima rijetko tko može odoljeti. Ukoliko ste se odvažili i odlučili okušati se sami u pripremanju macaronsa, ovih nekoliko trikova sigurno će vam dobro doći

Za miješanje bjelanjaka slobodno možete koristiti ručni električni mikser – macaronsi će svejedno biti sjajni i ukusni, međutim rub na dnu im neće biti tako lijepo oblikovan, piše goodhousekeeping.co.uk

Za bojenje radije odaberite boju za hranu u obliku gelova ili pasti nego tekućinu. Ekstrakti i esencije su pak najlakši način dodavanja okusa.

Ako vam macaronsi pucaju za vrijeme pečenja, to znači da niste istjerali mjehuriće zraka iz smjese. To možete postići ukoliko netom prije pečenja lupite limom za pečenje o radnu plohu nakon što ste oblikovane macaronse već posložili na lim.

Eksperimentirajte različitim orašastim plodovima prilikom oblikovana baze, a obično dobar izbor su lješnjaci.

Kremu od maslaca obogatite sastojcima poput rastopljene čokolade, nasjeckanih oraha, ekstraktima, esencijama ili alkoholom.

Macaronse držite u hladnjaku, dobro pokrivene, do tjedan dana.