GRUBE PROVOKACIJE

Zbog antisemitskih izjava uhićen dizajner John Galliano

25.02.2011 u 14:36

Bionic
Reading

Slavni dizajner John Galliano završio je zbog dugog jezika na policiji

Zbog grubih antisemitskih izjava John Galliano priveden je u parišku policiju. Incident je uslijedio netom nakon što je njegova matična modna kuća Dior potvrdila da će upravo on biti kreator vjenčanice koju će Kate Moss nositi na vjenčanju s Jamiejem Hinceom 2. srpnja. 50-godišnji dizajner navodno je verbalno napao par koji je sjedio na terasi jednog pariškog kafića.

'Zasad nam nije poznato što ga je navelo da se na taj način obrati paru', izjavio je jedan policijski dužnosnik, javlja magazin OK. Policija ga je zbog ispada privela u stanicu gdje je zadržan nakon što je utvrđeno da ima alkohola u krvi, a zatim je pušten. Protiv njega će biti podnesena prijava.

Galliano je inače ovih dana trebao biti zauzet pripremom najnovije kolekcije za sezonu jesen/zima koju je trebao prikazati na predstojećem Pariškom tjednu mode, no modna kuća Dior suspendirala ga je nakon incidenta.

'Dior potvrđuje svoju nultu toleranciju prema bilo kakvim antisemitskim ili rasističkim izjavama ili ponašanju', kazao je izvršni direktor Diora Sidney Toledano.