NOSI SE ORGANZA

Zavodljiv trend koji se malo tko usudi nositi glavni je hit sezone

07.06.2019 u 06:18

Bionic
Reading

U aktualnoj sezoni svjedočimo velikoj popularnosti prozirnih odjevnih komada, no iako ih se malo koja dama usudi nositi, ove specifične bluze predstavljaju iznimku

Elegantne bluze od presijavajuće organze nametnule su se kao veliki sezonski trend ako je suditi po brojnim stajlinzima nekih od najvećih zvijezda ulične mode okupljenih na Instagramu.

Talijanska modna kuća Prada glavni je predvodnik ovog trenda s mnoštvom modela bluza u pistacija zelenoj i nježnoj lila boji predstavljenih u aktualnoj kolekciji.

Prozirni i lepršavi rukavi, koji čine glavnu karakteristiku trendovskih bluza, daruju im romantičan i bezvremenski izgled, po uzoru na izdanja princeze i glumice Grace Kelly u filmskom mjuziklu 'Visoko društvo' iz 1956. godine.

Iako na prvu izgledaju zahtjevno za nošenje, zvijezde ulične mode tradicionalno dokazuju suprotno. Najbolji primjer tomu su stajlinzi poznate francuske blogerice Anne-Laure Mais Moreau koja je uspjela dokazati da organza bluze mogu izgledati iznenađujuće klasično i skupocjeno u paru sa statement modelom torbe i trapericama visokog struka.

Osim što je zavladala bluzama, sjajnu organzu danas viđamo i na brojnim modelima suknji i haljina, najčešće u formi dramatičnih volana.

  • +6
Organza Izvor: Promo fotografije / Autor: promo