NAGON ZA PREŽIVLJAVANJE

Zašto se žene sve češće koncentriraju na karijeru?

03.01.2013 u 09:28

Bionic
Reading

Kada žena ne vidi muškarca na horizontu iz najrazličitijih razloga, onda je vjerojatnije da će odgoditi majčinstvo i obitelj te se posvetiti karijeri

Žene koje strahuju da se neće udati znatno češće će se koncentrirati na karijeru, pokazuje najnovije istraživanje. Uglavnom su to žene koje se smatraju neprivlačnima (iako to realno ne mora biti istina) i najčešće ulažu puno napora da bi stvorile respektabilnu karijeru.

 

Ako žena vjeruje da nema dovoljno dostupnih muškaraca, sklona je odgađati i majčinstvo. Umjesto na dijete, ona se koncentrira na dobro plaćen posao. 'Većina žena toga nije svjesna, ali iznimno važan faktor prilikom izbora karijere je njihov stav o tomu je li lako ili teško pronaći muža', pojašnjava dr. Kristina Durante, voditeljica istraživanja.

Kada žena ne vidi muškarca na horizontu iz najrazličitijih razloga, kaže Durante, onda je vjerojatnije da će odgoditi majčinstvo i obitelj te se posvetiti karijeri. Ovo je treće istraživanje koje se bavi tom tematikom, a sva tri rezultirala su sličnim otkrićima.

Zanimljivo je da je većina tih žena realno privlačna, ali iz nekog razloga one same ne vjeruju u to. Apsurdno, ali nakon što se fokusiraju na karijeru i obrazovanje, takve žene još teže pronalaze odgovarajuće partnere, odnosno one koji imaju sličan standard.