LJEPOTA I ZDRAVLJE

Zašto nam je važna njega kože nakon sunčanja?

22.07.2015 u 07:15

Bionic
Reading

O važnosti krema za sunčanje i zaštiti kože na suncu sigurno ste se već dovoljno naslušali i, vjerujte, nije uzalud, ali da biste zadržali preplanuo ten i koža vam blistala što dulje, skoro pa je jednako važna i njega nakon sunčanja

Nakon dolaska s plaže tijelo treba isprati od mora i soli pa se otuširajte nekim nježnijim gelom ili sapunom.

Vlažnost kože ljeti je važnija nego kroz ostala godišnja doba jer se više znojimo pa je bitno da ne dehidriramo. Kako nas stručnjaci obično upozoravaju da trebamo piti dovoljno tekućine za vrijeme paklenih vrućina, trebamo hraniti i kožu. Stoga nakon tuširanja odmah utrljajte mlijeko, losion ili pak maslac za tijelo.

Također možete koristiti i razna suha ulja koja se odmah upijaju u kožu i ne ostavljaju mastan trag. Obično lijepo mirišu, samo provjerite sastojke kako biste bili sigurni da ćete dobiti potrebnu vlažnost.

Kao što će vam slavne manekenke, poput mladolike Christey Brinkley sa 61 godinom, reći da je piling jedan od glavnih aduta lijepe kože, ovo pravilo svakako biste trebali primjenjivati barem ljeti. One znaju reći da pilingom kožu čiste od nečistoće svaki dan, ali dovoljno je ovaj mali tretman odraditi jednom tjedno.

Njega lica

Koža lica posebna ja priča. Područje oko očiju ima tanju pa stoga i osjetljiviju kožu. Lice trebate čistiti jutrom i navečer, kao što inače činite, a kreme neka budu hidratantne. Uz piling će vam dobro doći maska za lice, čisto kao osvježenje koje će nahraniti kožu. Preporuke za korištenje maski jest jednom ili dva puta tjedno, a kad stavljate piling, kožu ste odmah pripremili i za masku.

Njega usana

Usne zaslužuju posebnu stavku, poglavito jer mnogi zaboravljaju nanositi balzam sa zaštitnim faktorom. Koža na usnama također je tanka pa zato lako dobije opekotine. Osim što trebate stavljati balzam sa zaštitom od ultravioletnog zračenja (SPF i UVB), uvečer ih namažite debljim slojem balzama ili čak vazelina pa pustite neka se regeneriraju.

Njega kose

Regenerator u spreju vaš je tajni saveznik na plaži. Prije kupanja posprejajte kosu pa će biti ljepša dok se izležavate na plaži jer se neće mrsiti. Uz detaljno ispiranje kose nakon što ste došli kući, regenerator ostavite desetak minuta kako bi se vlasi oporavile.