DODIRIMA DO SRETNIJE VEZE

Zašto bi se muškarci trebali naučiti maziti

  • Autor: K. Z.
  • Zadnja izmjena 04.10.2009 19:53
  • Objavljeno 04.10.2009 u 19:53
par krevet sreća seks

par krevet sreća seks

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Muškarci ne razumiju mnogo stvari vezanih uz žene, a jedna od njih je i maženje. Ne treba posebno napominjati da su zagrljaji, dodiri, toplina i nježnost ženama važni skoro kao disanje

Kada bi se muškarci mogli opustiti fizički i emotivno, mogli bi i oni početi uživati u malim nježnostima poput maženja. Žene već odavno znaju da maženje zbližava, a tijekom maženja oslobađa se i hormon oksitocin koji zovu još i hormonom ljubavi. Upravo je taj hormon odgovoran za povezivanje dvoje ljudi pa se može zaključiti da maženje zbližava partnere.

Zašto se žene vole maziti?

Gledano evolucijski, žena se želi povezati s muškarcem kako bi ga učinila partnerom za cijeli život, ali i zbog potomaka. Čak i ako žena u vezi ne pokazuje želju za udajom i djecom, još uvijek će htjeti stvoriti emotivnu povezanost s partnerom, a maženje je najbolji način za to. Kada se 'radi' ispravno, maženje je jedna od ljepših stvari u životu pa je to dodatni razlog ženama za zagovaranje ove fizičke aktivnosti. Maženje pomaže ženama da se osjećaju sretno i zadovoljno.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -


Žene frustrira to što muškarac nakon seksa želi samo zaspati
Zašto se muškarci ne vole maziti?

Iako je za ženu to vrlo frustrirajuće, muškarci nakon dobrog seksa i orgazma imaju samo jednu želju – spavanje. Razlog za takvo ponašanje krije se u hormonima koje muški mozak otpušta nakon seksa. U mozgu muškarca nakon orgazma događa se niz kemijskih reakcija koje uzrokuju otpuštanje hormona prolaktina. Riječ je o hormonu koji je snažno povezan sa spavanjem, stoga je najvjerojatnije on odgovoran za ponašanje muškaraca nakon seksa.

Zašto bi se muškarci ipak trebali maziti?

Kada bi se muškarci mogli opustiti fizički i emotivno, mogli bi uživati u koristima maženja. Oksitocin se otpušta i u muškome mozgu zajedno s nizom drugih hormona odgovornih za dobro raspoloženje i zadovoljstvo. Znanstveno je dokazano da su parovi koji se redovno maze mnogo zadovoljniji svojom vezom od onih koji to ne rade. Čak i ako ne dobijete poriv za maženjem, trebali biste se prisjetiti da je to nešto što vašu partnericu čini jako sretnom. A kad je vaša partnerica sretna, veza će ići lagano i mirno bez velikih svađa.

Savjeti za ljepše maženje

Za one koji još nisu otkrili divan svijet maženja, donosimo neke savjete kako to raditi. Ako se dogodi da u određenoj situaciji ne znate što napraviti, pokušajte s nekim od ovih prijedloga:

- milujte joj kosu
- lagano je poljubite u čelo
- dodirujte je po licu
- nježno je dodirujte po rukama
- isprepletite prste s njezinima
- nježno joj masirajte vrat
- gledajte je u oči

Neka maženje započne!

Zapamtite, maženje nije aktivnost koja se radi samo nakon seksa. Zapravo, žena će još više uživati ako se maženje dogodi spontano usred dana. Zapamtite i da maženje nije samo uvertira u seks. Dopustite da maženje bude samo to – nježni zagrljaji, dodiri i poljupci. Sav taj trud vratit će vam se s kamatama u idućem seksu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!