LONDONSKI PROMAŠAJI

Zar ćemo ovakvu odjeću nositi iduće sezone?

16.09.2013 u 11:35

  • +6

London Fashion Week

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Getty Images

Bionic
Reading

Tjedan mode u Londonu u punom je zamahu, a modna stručnjakinja Liz Jones, koja promatra sve iz prvih redova, otkriva što ćemo nositi idućeg proljeća te koje su bile najsvjetlije i najgore točke dosadašnjih 40 revija

Nosit ćete ružičaste nijanse, a u trendu su i prozirni komadi koji otkrivaju bradavice i gaćice napravljene od obične tkanine, kao i jakne i veste bez stražnjeg dijela, dok će najveći trend biti suknja-hlače, piše Liz Jones, ne baš opčinjena time. 'Da, baš tako, najmanje seksi i nimalo laskav odjevni predmet poznat čovječanstvu pojavio se na pistama sve od Whistlesa, i Jaspera Conrana pa do Topshopa.

'Najgori je bio Mulbery, čiju je zadnju kolekciju dizajnirala Emma Hill', kaže Liz, opisujući kako su Mulberyjeve suknja-hlače bile vrlo široke, izrađene od tkanine ili kože, a dva komada zajedno su držale samo zakovice. 'Ne mogu si pomoći, a da ne pomislim - zar će to netko doista nositi?', mišljenje je Liz Jones.


Slična misao prošla joj je kroz glavu kada je vidjela reviju Temperleyja na kojoj su se nizale duge haljine s printom. 'Izgledalo je prije kao da je dijete navuklo haljinu svoje majke, a ne kao moderna odjeća koju biste poželjeli odjenuti.'

'Isto tako, zlatni dečko JW Anderson razočaravajuće je predstavio kratko rezane bluzice, a još jedno razočaranje bio je Whistles, kojemu je ovo bila prva prava modna revija. Dizajnerski tim kao da je zaboravio da su njihovi kupci odrasle osobe – tko bi poželio haljinu nalik na pregaču ili pak kombinezon bez naramenica?'

No u prvoj polovici London Fashion Weeka, koji traje do utorka, nisu baš sve bili promašaji. Topshop, u čijem je prvom redu bila Kate Moss, predstavio je nevjerojatno lijepu kolekciju u slatkim bojama, pokazavši da točno znaju što njihovi kupci žele: ženstveno i razigrano, ne pokušavajući izgledati ozbiljno.

Mulbery je predstavio najveći broj sablasnih trendova – pidžama haljinu i sivi kaput nalik na školsku uniformu koji je nosila Cara Delevigne, jedina manekenka koja se smije na pisti.

Kada je riječ o modelima, Liz Jones nema puno riječi hvale ni za njih. Napominje da su sve premršave i nada se da će idućih 18 revija ipak biti nešto bolje.