OSJEĆAJ KRIVNJE

Zaposleni roditelji na dječje darove godišnje potroše 17 tisuća kuna

  • Autor: Agencija Vlm
  • Zadnja izmjena 26.05.2011 15:12
  • Objavljeno 26.05.2011 u 14:32
dijete obitelj poklon dar

dijete obitelj poklon dar

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Da bi se iskupili, roditelji s osjećajem krivnje potrošit će više novca da bi se njihova djeca osjećala voljenima

Djetetu je teško odbiti novu igračku i bilo kakvu drugu želju, a to je osobito izraženo kada roditelj nema mnogo vremena za njega. Na to upućuje i nova

studija, prema kojoj zaposleni roditelji u godini potroše i do 2000 funti (oko 17.000 kuna) na dječje igračke da bi nadomjestili to što ne provode dovoljno vremena s djecom, prenosi portal Yahoo.com.

Prema studiji koju je provela tvrtka Green’s, prosječan zaposleni roditelj provede s djecom dva sata na dan. Potrošnji su skloniji očevi, koji na darove, slatkiše i izlete s djecom potroše oko 1500 kuna više od majki. Među najvećim su potrošačima pak roditelji mlađi od 35 godina, koji u godini potroše oko 8000 kuna na slatkiše, časopise i igračke, dok roditelji u dobi od 35 do 44 godine potroše manje od 4000 kuna na djecu.

'Mnogi roditelji danas su pod pritiskom i teško usklađuju posao s roditeljskim obavezama, a često je najlakši put odreći se 'kvalitetna vremena' koje bi trebali provesti s djecom. Da bi se iskupili, roditelji s osjećajem krivnje potrošit će više novca da bi se njihova djeca osjećala voljenima', smatra dječja psihologinja Donna Dawson.

Ipak, mala djeca više cijene vrijeme provedeno s roditeljima nego darove.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi