KRIVULJE SU IN

Zaobljeni najmještaj je hit

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zaobljene linije u oblikovanju namještaja i ostalih elemenata opreme interijera postale su pravi hit. Osim što su trendi, preporučljive su zbog elegancije, mekoće oblika i ugođaja koji stvaraju u prostoru

Zaobljene forme naglašavaju fluidnost, ali i dinamiziraju oblike. Načini primjene krivulja u interijeru su neograničeni, a osobito trendi je namještaj zaobljenih oblika. Osim estetskih, primjena ovakvog namještaja ima i svoje praktične razloge, prvenstveno u obiteljima s malom djecom. Iako su krivulje oduvijek u primjeni kada se govori o dizajniranju namještaja, ovakvim se oblikovanjem redovito postiže odmak od klasike.

indohome.blogspot.com

indohome.blogspot.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kupaonske elemente zaobljenih oblika lako je održavati

Primijenite krivulje u različitim prostorijama i na različite načine. U kuhinjama se poigrajte formom samih elemenata, koji mogu biti potpuno ili djelomično zaobljeni. Ovakav oblik kuhinje dinamizira prostor i čini ga drukčijim od klasičnih ravnih oblika. Osim kuhinjskim elementima, efekt s krivuljama možete naglasiti na kuhinjskom pultu ili šanku, koji tako postaje atraktivan prelazni element između kuhinje i blagovaonice.

Osim formom kuhinje, efekte krivulja možete osjetiti i kroz način dekoracije kuhinjskih elemenata ili zida iznad radne plohe. Zaobljene linije, primijenjene na dekorativan način, osvježit će klasične ravne oblike kuhinja i na taj ih način učiniti posebnim. Vaša će kuhinja biti toliko drukčija od ostalih koliko si mašte i kreativnosti dopustite u njezinom odabiru!

Blagovaonica je idealan prostor za uvođenje krivulja koje se mogu istaknuti kroz formu ploče ili postolje stola, dizajn stolica i ostalih elemenata namještaja, a da pritom ispunjavaju sve zahtjeve ovog prostora. Blagovaonica je istaknut i važan dio svakog doma, pa će odabir ovakvog specifičnog dizajna dodatno pojačati i njezinu vizualnu važnost.

indohome.blogspot.com

indohome.blogspot.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zaobljene forme naglašavaju fluidnost
Dnevni boravak osvježite i dinamizirajte odabirom sjedeće garniture u zaobljenoj formi. Radijus zaobljenja odaberite ovisno o veličini i organizaciji zone za sjedenje, ali čak i onaj najmanji učinit će je atraktivnom i praktičnom za primjenu. Ugođaj nadopunite odabirom klub stolića u zaobljene forme. Nastojte što više osloboditi prostor oko ovakvih dijelova namještaja kako bi efekti koje svojim oblicima proizvode u prostoru došli do maksimalnog izražaja.

Zidove dinamizirajte atraktivnim policama zaobljenih formi, koje će tako imati funkcionalnu, ali i dekorativnu ulogu. Osim polica, dnevni boravak učinite interesantnijim odabirom zaobljenih komoda i visećih elemenata. Intarzije ili kombinacije materijala mogu krivuljama pratiti formu namještaja.

Idealan je komad namještaja u spavaćoj sobi, kojim ćete maksimalno izraziti svoju inovativnost i sklonost zakrivljenom dizajnu, krevet. Načini primjene zaobljenih formi na ovom elementu su raznoliki. Krivulje se mogu pojaviti u samom oblikovanju, na zaglavlju, okviru ili dekoraciji kreveta.

Kupaonski elementi i oprema često su zaobljenih oblika iz vizualnih razloga, ali i lakšeg zbog održavanja. Osim zaobljenih umivaonika, ležećih ili stojećih kada, zaobljene forme mogu krasiti i centralno ogledalo, koje je vrlo važan i naglašen element u kupaonici.

Poigrajte se krivuljama i zaobljenim formama. Primijenite ih na različite načine u različitim prostorijama ili funkcionalnim zonama. Krivulje unose svježinu, dinamiku i eleganciju. Uživajte u efektima koje unose u prostor!

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović-Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi