LASKA SVIMA

Zahvaljujući ovoj tehnici šišanja vaša kosa će dugo izgledati kao da ste upravo izašli iz salona

29.10.2020 u 18:07

Bionic
Reading

Iako nova boja kose može itekako utjecati na cjelokupan izgled frizura, tajna poboljšanog i zdravog izgleda kose zapravo se nalazi u njezinoj tehnici šišanja

U frizerskim salonima možete odabrati mnoštvo opcija kada je riječ o šišanju kose, a prema riječima poznatih frizerskih stilista, trenutno najtraženije je takozvano okomito šišanje jer uspijeva naglasiti prirodnu ljepotu kose svake klijentice.

Takozvano okomito šišanje prvenstveno se odnosi na tehniku šišanja. S obzirom da kosa raste okomito, ova tehnika predstavlja organski način šišanja, istovremeno podržavajući prirodan izgled kose i prateći njezino prirodno kretanje i pad.

Kako otkrivaju frizerski stilisti, ova tehnika šišanja kose pristajat će svim tipovima kose, a može se primijeniti na način da posebno odgovara vašem obliku lica.

Ljepota ove tehnike šišanja kose leži i u njezinoj lakoći održavanja i stiliziranja kod kuće. Vaša će kosa biti 'sretna' i sama će vam dati odgovor kako biste ju trebali stilizirati. Prvenstveno je potrebno zatražiti od frizera da prati prirodan pad vaše kose. Ukoliko je kovrčava, neka ostane takva i dalje, a isto pravilo vrijedi za valovitu ili ravnu kosu.

Filozofija iza ove tehnike šišanja je vratiti kosu u njezino prirodno stanje, što će vam u konačnici omogućiti da zadržite izgled frizure kao da ste upravo izašli iz salona još dugo nakon njegove posjete.

Nakon što kosu oživite okomitom tehnikom šišanja, njezin zdrav izgled nastavite njegovati na tradicionalan način sa šamponom i regeneratorom na prirodnoj bazi, a pravilo 'manje je više' po pitanju tretiranja kose proizvodima uvijek je dobrodošlo.