ŽELJNI STE PROMJENE?

Šest trendi boja kose koje vam ove jeseni predlažu beauty stručnjaci

23.10.2020 u 21:02

Bionic
Reading

Razmišljate o promjeni boje kose? Jesen je pravo vrijeme za to, a mi znamo koje će boje kose biti popularne u narednim mjesecima. Evo što kažu beauty stručnjaci

Jesen bi bila puno manje zabavna bez novih trendova u bojanju kose koje želimo da isprobate čim prije. Dok žalimo za prirodno osunčanim pramenovima koje smo nosili posljednjih nekoliko mjeseci, trendseterice diljem svijeta već su okrenule novu ploču i pohrlile u frizerske salone osvježiti look.

Ako je suditi prema aktualnim trendovima, slobodno možemo reći da je ova jesen sve samo ne dosadna. Osim standardne smeđe, žene diljem svijeta u narednim mjesecima će se odvažiti i na neke ne baš svakodnevne nijanse, a ako razmišljate o promjeni boje kose, provjerite koje nam trendi nijanse sugeriraju beauty stručnjaci.

Ružičaste nijanse

Brojne su žene diljem svijeta u izolaciji su bile osuđene na samostalno bojanje kose. Tada se izrodio novi trend u bojanju kose. Sve su trendseterice odjednom poželjele imati ružičastu kou. Ova sanjiva i zabavna boja osvojila je i glumicu Elle Fanning koja je bila među prvim slavnim damama koje su se odvažile obojati kosu u ružičasto, a potom su isto poželjele i brojne druge trendseterice.

Topli tonovi smeđe

Dodavanjem toplih pramenova u boji karamele i meda vaša će kosa dobiti dimenziju i zdravi sjaj, a ne trebamo vam ni govoriti koliko su topli tonovi smeđe poželjni u ove jesenske dane. Koloristica Rita Hazan sugerira nam da prilikom idućeg posjeta frizerskom salonu kosu osvježimo pramenovima u boji 'karamele, čokolade i đumbira'. Koju ćete nijansu odabrati, ovisi o vašem tonu kože pa je najbolje posavjetovati se s frizerom.

Intenzivna plava

Možda nije najjednostavnija za održavanje, ali ako ružičasta nije vaš đir, plava bi mogla biti opcija za vas. Frizer Brad Mondo otkrio je kako s dolaskom jeseni dobiva sve više zahtjeva za plavim nijansama poput tirkizne i kraljevsko plave. Ukoliko se odlučite za plavu boju kose, nužno je održavati boju postojanom pomoću odgovarajućih šampona, maski i regeneratora.

Crvena boja

Jedna od omiljenih boja kose za jesen 2020. je crvena. To su potvrdili i brojni beauty stručnjaci. Taraji P. Henson svoju je kosu prije nekoliko mjeseci obojila u crveno, no Zendaya je ta zbog koje smo zavoljeli ovu vratrenu boju.

Kontrastni pramenovi

Beauty stilisti su ovaj trend u bojanju kose prognozirali još prošle godine, no nitko se nije previše obazirao, sve dok ga na svakom koraku Instagrama nismo počeli primijećivati. Dramatični, kontrastni pramenovi poput onih koje su nekad furali David i Victoria Beckham vratili su se u modu na velika vrata. Kylie Jenner i Dua Lipa samo su neke od slavnih ljepotica koje su objeručke prigrlile ovaj beauty trend.

Pepeljuga plava

Prema riječima svjetskih frizerskih stilista, takozvana pepeljuga plava boja je slatka i topa poput kose Disneyjeve princeze, izgledom odstupajući od hladnijih tonova plave, a ove jeseni slovi i za jedan od velikih trendova kada je riječ o bojanju kose. Poput boje maslaca, kremasta nijansa plave boje kose slovi za veliki jesenski trend i posebno će laskati brinetama i damama s kestenjastom bojom kose koje još uvijek nisu spremne za drastičniju promjenu imidža, a željne su promjene.