BEZ KONKURENCIJE

Zagreb opet osvojio laskavu titlulu za najljepši advent

13.12.2016 u 17:13

  • +18

Noćna čarolija Adventa u Zagrebu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: zagreb.hr

Bionic
Reading

Na listi od 20 gradova, Zagreb je drugi put osvojio laskavu titulu za najljepšu europsku destinaciju u vrijeme adventa

Na stranicama Best places to Visit in Europe - Europe's Best Destinations, posjetitelji su od 2. do 12. prosinca mogli glasati za grad koji ima najljepši advent, a hrvatska metropola između 54 grada pomela je konkurenciju i drugu godinu zaredom osvojila prvo mjesto. Na stranicama piše da je Zagreb jednostavno čarobno mjesto u doba blagdana i to je doživljaj koji bi svatko trebao iskusiti.

Ove su godine glasači mogli odabrati tri najljepša grada u vrijeme adventa, a glasalo je 188 tisuća ljudi iz 124 zemlje. Zagreb nije samo osvojio prvo mjesto, već je i glasovima nadmašio ostale gradove. Osvojio je 33.607 glasova.


Nakon Zagreba, drugo mjesto osvojio je Strasbourg s 19.242 glasa, a treće je mjesto također pripalo Francuzima - gradu Colmar dobio je 13.394 glasa. u glasovanju od 2. do 12. prosinca za najbolje božićne destinacije u Europi 79 posto glasova došlo iz Europe, a 21 posto izvan nje, kao i da su zabilježili glasove iz gotovo svih dijelova svijeta pa čak tri s Jamajke za Dresden, Zagreb i Beč, a jedan glas Zagreb je dobio i s Antarktike.

'Zahvaljujemo što ste pozivali sve da glasaju za Zagreb i pomogli mu tako da osvoji mjesto koje zaslužuje! Uživajte i dalje u najljepšem adventu u Europi - Adventu u Zagrebu', poručuju iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Na čak 28 lokacija božićna čarolija Zagrebom će vladati sve do 8. siječnja.

Od ledenog parka na Trgu kralja Tomislava, Fuliranja u Tomićevoj i Kurelčevoj ulici, događanja na Zrinjevcu, Strossmayerovu ili Europskom trgu, ali i zagrebačkim dvorištima ili starom tunelu Grič, Zagreb se ove godine doista ima čime pohvaliti.