modni trend

Zaboravite na traperice, ovog ljeta nose se lanene hlače: Lagani i prozračni modeli ostavljaju vrlo laskav dojam, a ovo su tri odlična načina na koje ih nositi

28.05.2021 u 06:38

Bionic
Reading

Lagane, prozračne i elegantne – lanene hlače idealan su modni trend za ljeto. Lako se kombiniraju s različitim stilovima, a osim što jako dobro izgledaju, obožavat ćete ih i zato što su, prije svega, iznimno udobne

Pandemija je unijela poprilične promjene u modni svijet, a udobnost je postala pravi modni standard. Svi oni koji nakon mjeseci provedenih u udobnim tajicama i trenirkama smrknuto gledaju na uvlačenje u uske traperice zasigurno će razveseliti ovaj modni trend koji odgađa povratak jeansa.

Naime ovog ljeta traperice će zamijeniti moderne lanene hlače. Jednako udobne kao model jogging, lanene hlače odlična su alternativa kada prilika zahtijeva nešto elegantniji i dotjeraniji stajling. No ako vas spomen lanenih hlača asocira na one staromodne i ekološke modele, potpuno ste u krivu. Ova sezona donosi doista odlične modele koji, ovisno o modnim dodacima, mogu biti cool, elegantni i ležerni.

Ove sezone lanene hlače svoje mjesto pronašle su i u ormaru poznate dame Kendall Jenner, a koja je širi model brenda The Row s naborima u gornjem dijelu odlično kombinirala s običnom bijelom majicom, jednostavnim crnim sandalama na petu i oversized bijelom raskopčanom košuljom – jako jednostavno, a istovremeno efektno, složili su se mnogi.

Na što obratiti pažnju prilikom odabira lanenih hlača

Vodeći trend su lanene hlače u prirodnim tonovima poput bež, krem ​​i bijele boje. Svijetle boje, osim što sjajno izgledaju, imaju taj neki zavodljivi ljetni chic. Kada se radi o izboru modela, izbor je doista velik. Oni širokih nogavica, mrkva ili paperbag kroja – za koji god se model odlučili, važno je da su visokog struka.

  • +16
Lanene hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Osim odličnog i trendi izgleda, lanene hlače krasi divna mogućnost preobrazbe – ovisno što odjenuli i kombinirali s njima, u tren oka postaju nezamjenjiv modni komad za ležerno poslijepodne u gradu ili pak za nešto elegantniji večernji izlazak. Uz to, lan je vrlo ugodan i prozračan materijal, što ove modele hlače čini doista idealnim za vruće ljetne dane.

Kako nositi lanene hlače ove sezone

Jednostavne i efektne lanene hlače mogu se kombinirati na više načina. Ležerno, cool ili elegantno – evo kako u ovom modelu hlača izgledati trendi u svakoj prilici.

Ležeran stil

Za ovaj stil kombinirajte lanene hlače s majicom potkošuljom. Uz ovu kombinaciju odlično pašu trendi natikače, a ne zaboravite i na modne dodatke. Jednostavni zlatni nakit i sat izgledat će posebno lijepo, a za kraj nabacite sunčane naočale mačkastih okvira. Za svježije dane preko ramena prebacite bež džemper koji ne samo da će vas grijati, već će cijeloj kombinaciji dati još veći prizvuk ležernosti.

Cool stil

Lanene hlače izgledaju jako elegantno u kombinaciji s običnom baznom majicom i bijelom košuljom. Chic sandale s niskom potpeticom vizualno će izduljiti noge, a cijela kombinacija dobit će cool izgled. Modni dodaci su opet dobrodošli: statement remen koji može biti i platneni te odgovarajuća crna torba odlično će zaokružiti ovu kombinaciju.

Elegantan stil

Za elegantan izgled, koji je također izvrstan izbor za ured, slobodno posegnite za odijelom od lana. Lijepa bluza, top bez rukava, majica ili čak grudnjak bralette ovu kombinaciju u tren oka transformirat će iz poslovnog u stajling za večernje izlaske. Uz to kombinirajte sandale u krem boji, s tankom ili blok potpeticom, te nekoliko komada upečatljivog nakita.