DIZAJNERSKE IDEJE

Zaboravite na štikle: Ova ljetna obuća mogla bi postati zvijezda svečanih stajlinga

27.12.2022 u 16:21

Bionic
Reading

Klasične japanke kakve poznajemo možda se ne smatraju pretjerano modnom obućom, no njihove elegantnije verzije uspjele su postati velikim modnim trendom. Dominaciju na modnoj sceni nastavit će potvrđivati i u hladnim mjesecima nove godine, barem ako je suditi po kolekcijama renomiranih dizajnerskih brendova

Socisticirani lookovi tradicionalno zahtjevaju nošenje sandala i sličnih modela svečanije obuće, no popuštanje bontona u sve brojnijim događanjima na društvenoj agendi znači da se neki od njih mogu kombinirati i s tenisicama. Ali jeste li ikada obuli japanke? Street style zvijezde već su dale do znanja da se savršeno mogu kombinirati i sa satenskom suknjom i luksuznom torbom. S druge strane, dizajnerske pre-fall kolekcije za 2023. stajlinge s japankama u glavnoj ulozi dižu na višu razinu, kombiniranjem ove jednostavne obuće s najelegantnijim komadima iz ormara.

Opušteni setovi, boemskog prizvuka, koji kao notu uključuju diskretne kožne japanke u crnoj boji Diorova su vizija za novu godinu. Japanke su poput lajtmotiva koji naglašava kombinaciju crnih hlača i prozirne bluze, zlatne haljine s dugim izvezenim kaputom ili čak suknju do gležnja s ekstra dugom bijelom košuljom, u kombinaciji s nekoliko nizova bisera.

U slučaju simbola prikrivenog luksuzna, američkog brenda The Row, japanke nisu nikakvo iznenađenje. Model Ginza jedan je od najprodavanijih modela brenda. Na kraju krajeva, kao malo koji dodatak japanke sažimaju minimalistički i pragmatičan duh brenda koji predvode sestre Olsen. U njihovoj pre-fall kolekciji, ova ljetna obuća zvijezda je praktički svakog looka.

PROFINJENI LUKSUZ

Komadi brenda The Row postali su statusni simbol, a evo kakve je novitete predstavio u Parizu

Pogledaj galeriju

Et Ochs je još jedan od brendova kojemu su japanke dio modne vizije bliske budućnosti, no njihova verzija više nalikuje na svojevrsne 'tanga sandale' s malom petom. Naravno, u crnoj boji, za nositi uz tamne haljine u duhu popularne Y2K estetike i sportske naočale.

  • +15
Cipele za novogodišnju zabavu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo