RESICE SU PONOVNO 'IN'

Pinterest otkrio koji će modni trendovi vladati 2023. godinom pa najavio veliki povratak ovog modnog detalja

21.12.2022 u 06:56

Bionic
Reading

Popularna američka platforma, specijalizirana za fotografije i inspirativne slike, upravo je objavila svoj šesti Pinterest Predicts, godišnje izvješće o trendovima koji će obilježiti novu kalendarsku godinu

Na temelju istraživanja svojih više od 400 milijuna mjesečnih korisnika, platforma već nekoliko godina predviđa trendove u brojnim kategorijama koji bi u sljedećih 12 mjeseci trebali doživjeti veliki uspjeh. U godini na zalasku 80 posto trendova prognoziranih u izvješću Pinterest Predicts pokazalo se točnim, što dovoljno govori o njegovoj relevantnosti.

Y2K trendovi i dalje u vrhu, avangarda se probija, vraćaju se resice...

Među različitim trendovima koji će s dominacijom nastaviti u 2023. godini, sasvim očekivano, oni su inspirirani trendovima s početka milenija. Takozvana Y2K estetika višesezonski je hit koji se osobito dobro uhvatio kod pripadnika generacije Z okupljenih na TikToku.

Osim Y2K estetike, velikim trendom prema Pinterestu mogli bi postati odjevni komadi i dodaci inspirirani futurizmom, cyber-streetwear i postapokaliptična moda općenito.

Volani, čipka, til i drugi prozirni materijali postat će neizbježni na brojnim komadima, a resice kao modni detalj vodstvo Pinteresta vidi kao veliki povratnički trend u godini pred nama.