ZA ODVAŽNE

Zaboravite na decentne lakove za nokte, nosi se gothic manikura

29.01.2024 u 20:54

Bionic
Reading

Fashionistice su prethodnih mjeseci bile naprosto opsjednute tzv. 'glazer donut' stilom lakiranja, koji neodoljivo podsjeća na glazuru slasnih krafni, a popularizirala ga je Hailey Bieber

Diskretno manikirani nokti s lakom u stilu glazure na krafnama bili su hit prošle godine, ponajviše zahvaljujući Hailey Bieber.

Sad je vrijeme za nešto s neočekivanim kontrastom. Dakle u ovoj godini sve će biti u znaku blistave crne manikure.

14. GOVERNORS AWARDS

Holivudske dame pokorile crveni tepih u senzacionalnim izdanjima

Pogledaj galeriju

Glossy black nails trend je koji se nezaustavljivo širi društvenim mrežama, uključujući TikTok, a zamah mu je vjerojatno dao i hype oko hit serije 'Wednesday', čija glavna junakinja jako voli tamne lakove za nokte i neogothic stil.

Da, riječ je o vrućem beauty trendu koji slavne zaljubljenice u modu obožavaju u ovom trenutku - iako zapravo nije potpuno nov. Baš kao što je mala crna haljina bezvremenski modni favorit još od Audrey Hepburn u 'Doručku kod Tiffanyja', crni sakoi elegantan su klasik dok su crne traperice neizostavan dio cool kombinacija za svaki dan, ali i večer.

Crna boja uvijek je rado viđena u garderobi mnogih poznatih fashionistica, poput Jennifer Aniston ili Angeline Jolie, a ima i dodatni plus - jako se dobro slaže sa svime što imamo u ormaru.

Ipak, crni lak za nokte nije toliko čest možda i zato što neke ta manikura s mračnim šarmom podsjeća na Avril Lavigne, emo, punk, metal ili gothic fazu u teen godinama... No beauty znalci sad upravo crni lak za nokte ističu kao jedan od najvećih trendova ove sezone, i to s iznenađujuće elegantnom završnicom u obliku blistavog sjaja.

Crne nijanse zbog toga izgledaju manje goth, a više glamurozno, te su novi trend na TikToku s hashtagom #blacknailtheory.

Naime ta teorija kaže da bi crni lak za nokte trebao osloboditi našu mračnu žensku energiju i ne samo da izgleda elegantno, već djeluje kao dizač samopouzdanja! Dodatni je to razlog da ga odmah isprobamo.