OD RUJNA U PRODAJI

Za istinske ljubitelje boja i uzoraka u domu: Pogledajte što donosi Ikeina iščekivana dizajnerska kolekcija

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 25.08.2021 14:37
  • Objavljeno 25.08.2021 u 12:01
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Sa slavnom britanskom dizajnericom Zandrom Rhodes, Ikea je odlučila istražiti kako se njezin svijet smjelih uzoraka i živih boja može primijeniti u kućnom kontekstu. Rezultat toga je kolekcija Karismatisk - manifest za neustrašivo samoizražavanje kod kuće. Kolekcija sadrži 26 iznimno dojmljivih predmeta koji potiču sve ljubitelje boja da 'budu odvažni, budu fantastični, budu svoji'

Poznata po svojim neustrašivim uzorcima i živim bojama, dame Zandra Rhodes revolucionarna je sila u svijetu mode i tekstila već više od pet desetljeća. Inspiriran Zandrom i njenim neustrašivim pristupom životu i stilu, Ikein tim krenuo je istražiti moć boja i uzoraka kako bi domu dodali karakter i karizmu, a to je dovelo do dubljeg razumijevanja uzoraka i boja kao snažnih izraza osobnosti, talenta, lokalne kulture, ali i njihovih psiholoških učinaka na ljude i prostore. Pod Zandrinim vodstvom nastala je snažna, statement kolekcija.

Zandra Rhodes

Zandra Rhodes

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Karismatisk slavi naše domove kao izraz toga tko smo - kroz boju, uzorke i privlačne predmete. Nova kolekcija omogućuje da se Zandrina samouvjerenost i karizma pretoče u vaš dom i da budete ponosni na to što ćete pokazati osobnost u svom prostoru. Karismatisk služi zabavi s kućnim namještajem, dopuštajući da optimizam zablista u našim životnim prostorima. Pomiješajte jastuke, prostirke i tekstil kako god poželite, stavite vaze zajedno ili odvojeno, dodajte još malo boja i slobodno prijeđite granice uobičajenog ispunjavajući dom uzorcima!

  • +57
  • +54

Ikeina kolekcija Karismatisk

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

'To je kolekcija iz koje ljudi mogu uzeti samo jedan komad i uljepšati si život ili uzeti nekoliko komada i još se bolje zabaviti', kaže Zandra Rhodes. Koliko god je Karismatisk nevjerojatan, toliko je i funkcionalan.

Ikea je koristila pet dimenzija svog demokratskog dizajna - oblik, funkciju, kvalitetu te održivost, i sve po pristupačnoj cijeni - kako bi stvorila razigrana rješenja za svakodnevne potrebe, a dostupna što većem broju ljudi. Iako je Zandra poznata po raskošnim uzorcima i bojama, njezin je dizajn uvijek praktičan. A kad god je to bilo moguće, u kolekciji su korišteni reciklirani materijali.

'Ikein tim doista je uhvatio estetiku Zandre Rhodes, stoga je suradnja bila izuzetno ugodna. Proces dizajniranja bio je izvoran i nadasve originalan, a to se na kraju vidi u cijeloj kolekciji', kaže dizajnerica, dodavši: 'Bila je to prekrasna avantura. S praktične strane, bilo je vrlo uzbudljivo pokušati prevesti moj svijet boja iz ateljea u kolekciju dostupnu mnogim ljudima.'

Kolekcija Karismatisk od rujna će biti dostupna u zagrebačkoj robnoj kući Ikea.