BOLJA IZDRŽLJIVOST

Za dobar seks morate jesti ovo

14.09.2013 u 12:24

Bionic
Reading

Planirate romantičnu večeru? Možda će vam na pamet pasti kakav sočan odrezak, dobra boca vina i malo čokolade – no upravo bi to bila velika pogreška

Zasićene masti u mesu, alkoholu i čokoladi upravo su ono što želite izbjeći ako želite uživati u dobrom seksu. Naime, sve te namirnice sadržavaju tvari koje imaju suprotan učinak na libido i vašu izvdebu u krevetu, piše bradenton.com

'Ako tijelo neprestano troši energiju i vrijeme kako bi se očistilo od spojeva unesenih tom hranom, neće imati energiju za ostale potrebe', kaže liječnik Brian Clement, voditelj Hippocrates Health Institutea u Palm Beachu i autor knjige koju je napisao sa svojom suprugom '7 Keys to Lifelong Sexual Vitality'.

'Danas jedna trećina mladih parova ima problema sa plodnošću, a probleme s erekcijom ne susrećemo samo kod sedamdesetogodišnjih muškaraca, već sve češće i kod onih s 40 godina', kaže Clement.

Clement i njegova supruga Anna Maria za to krive teške metale, onečišćenje zraka, toksine u hrani, pesticide, fungicide, herbicide i konzumaciju gaziranih pića. Prema njihovim riječima, sve to zagađuje i slabi stanične sustave u tijelu, a negativno utječe i na libido te samu izvedbu, kako kod muškaraca, tako i kod žena.

Clement također upozorava i na sve češće i slobodnije korištenje Viagre, pa su njezini korisnici danas nerijetko muškarci u dobi od 20 do 28 godina, što nije preporučljivo jer Viagra pretjerano stimulira libido i izaziva rizik nemogućnosti ostvarivanja erekcije već u tridesetim ili četrdesetim godinama.

Što možete učiniti kako biste prirodno poboljšali svoje seksualno zdravlje? Odbacite stare mitove o afrodizijacima kao što su kamenice i čokolada jer sadrže masne kiseline koje negativno djeluju na organe poput jetre i žuči.

Također bi trebalo izbjegavati:

Slaninu, kobasice i druga mesna jela koja sadrže visoku koncentraciju zasićenih masti i kolesterola, koji začepljuju žile u penisu i u vagini koje su vrlo male i lako se začepljuju. Jednom kada se začepe, mogu se javiti posteškoće u postizanju orgazma i njegovu zadržavanju.

Mliječne proizvode. Zasićene masti u većini sireva mogu se usporediti s onim zasićenim mastima u mesu. Stoga je najgori izbor za ručak zasigurno cheesburger i čokoladno mlijeko.

Pekarske proizvode. Čak i kada na njima piše da ne sadrže trans-masti, velike su šanse da su one ipak prisutne. Premda sastojci mogu isključivati trans-masti, one se često stvaraju tijekom procesa pečenja.

Proizvode na bazi soje jer imaju visoku koncentraciju estrogena, što može sniziti muški spolni nagon i povećati rizik od bolesti i testosterona u žena.

Hrana koja poboljšava seksualni život
Ključne su namirnice koje potiču cirkulaciju krvi, zatim hrana koja je bogata omega-3 masnim kiselinama, poput lososa i skuše. Poboljšana cirkulacija rezultira većom erektilnom reakcijom, što poboljšava izvedbu kod muškaraca, ali također i kod žena jer krv teče sve do klitorisa i vulve.

Što biste točno trebali jesti?
Mrkva je namirnica poznata po tome da podiže libido, a puna je vitamina E.
Zeleno lisnato povrće koje pročišćava krv i čisti kapilare.
Avokado je pravo gorivo za stanice zbog esencijalnih masnih kiselina.
Lubenica sadrži fitokemikalije za otvaranje krvnih stanica.

Za bolji seksualni život treba se usredotočiti na prirodnu i zdravu hranu, a tu se nalazi špinat, grašak, sjemenke bundeve, smokve, muškatni oraščić, kupine, slatki krumpir i artičoke. Namirnice koje potiču mršavljenje također jačaju libido, kao i namirnice koje štite srce.