SEZONA EVENATA

Willis i Delon s kćerima otvorili Bal debitantica

01.12.2008 u 07:59

Bionic
Reading

Glumci Bruce Willis i Alain Delon s kćerima su otvorili Bal debitantica u Parizu u noći sa subote na nedjelju u hotelu Crillon

Prema prastaroj aristokratskoj tradiciji ustrojenoj u Velikoj Britaniji, na tom balu 'djevojke iz otmjenih obitelji ulaze u svijet visokog društva'.

Redovno održavanje bala na početku svake 'društvene sezone' u Parizu prekinuto je 1968. godine, ali se bal debitantica ponovo uspostavio 1990. godine, otkad se redovito održava svake jeseni. Prihod s bala svake godine odlazi u humanitarne svrhe, a ove je godine namijenjen fondaciji Melite Bern-Schlanger za istraživanje šećerne bolesti.

Časopis Forbes je pariški Bal debitantica uvrstio među prvih deset svjetskih mondenih događaja.

Netom nakon ponoći Alain Delon je pozvao Brucea Willisa da otvori bal. Anouchka Delon (18) u haljini Elie Saab, a Scout LaRue Willis (19) u haljini Christiana Lacroixa zaplesali su valcer na originalnu glazbu Nina Rote napisanu za film 'Gepard' Luchina Viscontija u kojem je francuski glumac igrao glavnu ulogu.

Ples su raznježeno, uz 300 pomno biranih uzvanika, pratile Rosalie Van Bremen i Demi Moore, majke Anouchke i Scout LaRue. Iako razvedeni, roditelji su se našli na tom posebnom događaju. Demi Moore je pratio sadašnji suprug glumac Achton Kutcher.

U pariškoj palači Le Crillon bilo je zastupljeno desetak zemalja. Osim Scout Larue Willis koja je uz unuku Debbie Reynolds zastupala Sjedinjene Države, iz Senegala je došla Sokhna N'Dour, sedamnaestogodišnja kći senegalskog pjevača Youssou N'Doura, a bilo je i debitantica iz Kine, Italije, Britanije i drugih zemalja.