SAMO NA GOLFU R

VW 'prvi' proizvođač u C segmentu s LED stražnjim svjetlima

10.12.2009 u 12:58

Bionic
Reading

LED svjetla posljednja su 'bling-bling' tehnologija koju svaki proizvođač želi imati na svojem automobilu. Nakon što su LED-ice ukomponirali u dnevna svjetla, proizvođači se polako okreću uporabi te tehnologije na prednjem i stražnjem svjetlosnom sklopovlju

Jedan od proizvođača koji se želi ugurati u pionire uporabe LED tehnologije je i Volkswagen koji nas je obavijestio da je postao prvi proizvođač u kompaktnom C segmentu koji će serijski nuditi LED stražnja svjetla na novo predstavljenom najsnažnijem Golfu R. Premda nam nije namjera umanjiti Volkswagenovo dostignuće, činjenica je da Peugeot sad već neko vrijeme nudi stražnja LED svjetla na modelu 308 CC.

Stražnja LED svjetla na Golfu GTI i GTD bit će dostupna kao opcija uz nadoplatu od 350 eura. Volkswagen tvrdi da spomenuta tehnologija nudi 0,2 sekundi bržu reakciju, što, prevedeno na kočni put, znači 5,6 metara kraću udaljenost pri brzini od 100 km/h.

LED svjetla kupci će moći upariti i s bi-ksenon prednjim svjetlima koja su serijska na Golfu R i dostupna uz nadoplatu od 1.300 eura na ostalim modelima.