FORBESOVA LJESTVICA

Vrtoglava zarada: Kendall Jenner je ponovno najplaćenija manekenka

14.12.2018 u 09:59

Bionic
Reading

Kendall Jenner, mlada članica klana Kardashian-Jenner, drugu godinu za redom našla se na prvom mjestu najbolje plaćenih manekenki top ljestice magazina Forbes sa zarađenih 22,5 milijuna dolara

Kendall je između lipnja 2017. i srpnja 2018. godine zaradila oko 22,5 milijuna dolara, što je za pola milijuna više nego u istom razdoblju prošle godine.

Na drugom mjestu je Karlie Kloss s impresivnih 13 milijuna, dok su Chrissy Teigen i Rosie Huntington-Whiteley na trećem sa zarađenih 11,5 milijuna dolara.

Gisele Bündchen zaradila je prošle godine 10 milijuna, Cara Delevigne isto toliko, Gigi Hadid zgrnula je prošle godine 9,5 milijuna, a njezina mlađa sestra Bella milijun manje. Na top ljestvici su i Joan Smalls sa 8,5 milijuna i Doutzen Kroes s pola milijuna manje.

  • +12
Kendall Jenner u Cannesu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sve manekenke skupa zaradile su oko 113 milijuna dolara, što je čak 3,5 više nego prethodne godine.

Kendall Jenner se i prošle godine našla na vrhu Forbesove liste najplaćenijih manekenki, kada je preuzela titulu slavne Brazilke Gisele Bündchen.

Vrtoglavu zaradu i prvo mjesto omogućili su joj unosni ugovori s poznatim brendovima poput Victoria's Secreta, Calvina Kleina i Estée Lauder.

Ono što je zajedničko najbolje plaćenim modelima je aktivnost na društvenim mrežama i veliki broj pratitelja, što se posebno vidi na primjeru Chrissy Teigen i Rosie Huntington-Whiteley. Teigen je uspješno proširila posao pa je lansirala i vlastitu liniju posuđa, objavila svoju drugu kuharicu, a pojavljuje se i u TV emisiji 'Lip Sync Battle' dok je Huntington-Whiteley pokrenula online prodaju svojih kozmetičkih proizvoda Rose Inc.

Ivan Bart iz IMG Modela kaže kako su danas društvene mreže itekako važne u svijetu modelinga.

'Vaš profil na društvenoj mreži je vrlo bitan, to je svojevrsni magazin vašeg života. Zato je bitno kako se predstavljate javnosti', objašnjava.

  • +4
Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Forbesova top ljestvica najbolje plaćenih manekenki:

  1. Kendall Jenner (22.5 milijuna dolara)
  2. Karlie Kloss (13 milijuna dolara)
  3. Chrissy Teigen (11,5 milijuna dolara)
  4. Rosie Huntington-Whiteley (11,5 milijuna dolara)
  5. Gisele Bündchen (10 milijuna dolara)
  6. Cara Delevingne (10 milijuna dolara)
  7. Gigi Hadid (9,5 milijun dolara)
  8. Bella Hadid (8,5 milijuna dolara)
  9. Joan Smalls (8,5 milijuna dolara)
  10. Doutzen Kroes (8 milijuna dolara)